ΑΛΜΥΡΟΣ

Με επιτυχία η παρουσίαση της Ναυτικής Παράδοσης

με-επιτυχία-η-παρουσίαση-της-ναυτικής-470523

Από μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Ευξεινούπολης

O λαϊκός πολιτισμός συνδέεται με την τοπική παράδοση κάθε περιοχής. Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με θέμα «Η Ναυτική Παράδοση της Μαγνησίας» το βίωσαν αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ελλαδικός χώρος, όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Ματούλας, μας «μιλάει» ακόμα ζωντανά με όλα τα στοιχεία του λαϊκού προσώπου του.

Οι μαθητές ζωγράφισαν και σχεδίασαν μεσαιωνικά λιμάνια, επισκέφθηκαν το μουσείο «Κίτσου Μακρή», το μουσείο του Λαϊκού ζωγράφου Χριστόπουλου ακόμη και ένα ναυπηγείο και τα παρουσίασαν σε έντυπη μορφή. Το δεύτερο τμήμα, συνέλεξε πληροφορίες με τη χρήση των υπολογιστών.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό την Τετάρτη, 10 Ιουνίου όταν και παρουσίασαν τη δουλειά τους. Το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης επιλέχθηκε ανάμεσα σε τέσσερα σχολεία από τη Μαγνησία για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου ετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς την εργασία που παρουσίασαν με τις δασκάλες κ. Σούρλα και κ. Αμβράζη.

Τα δύο τμήματα της Ε’ τάξης που συγκροτήθηκαν, εργάζονταν παράλληλα. «Η ιδέα δημιουργίας εμπλουτισμένου βιβλίου με τη χρήση υπολογιστή προκάλεσε από την αρχή το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μαθητών. Η σύνθεση μιας ολοκληρωμένης ιστορίας i-book με οπτικοαουστικό υλικό ήταν κάτι πρωτόγνωρο» είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Οι στόχοι μιας τέτοιας διδακτικής παρέμβασης ήταν: Να μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιούν συνεργατικά εργαλεία μάθησης wiki όπως λέγονται, με βάση μια συγκεκριμένη ενότητα. Να εξοικειωθούν με εργαλεία Τ.Π.Ε. και με τη χρήση διερευνητικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο, με την παρουσίαση, αφήγηση, παραγωγή γραπτού λόγου, χρήση συνεργατικών τεχνολογιών wiki, επιτόπια καταγραφή – έρευνα, συζήτηση, χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού λογισμικού και πηγών για την εργασία τους.

Να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα αυτό ακολουθήθηκε από τα παιδιά με την καθοδήγηση του κ. Αλέξανδρου Καπανιάρη πληροφορικό, πολιτισμολόγο, υποψήφιο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανωτικό γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτός».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου