ΑΛΜΥΡΟΣ

Λιλιπούτειοι Αϊνστάιν από τη Μαγνησία ~ Διακρίσεις στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής

λιλιπούτειοι-αϊνστάιν-από-τη-μαγνησί-470934

Πρώτη σε όλη την Ελλάδα αναδείχθηκε η Κατερίνα Μπόζα από το 10ο Δ.Σ. Βόλου και πρώτος στο νομό ο Π. Αρβανίτης από το 4ο Δ.Σ. Αλμυρού

Δύο λιλιπούτειους Αϊνστάιν από τη Μαγνησία ανέδειξε ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών 2015, για μαθητές της ε’ και στ’ τάξης του δημοτικού. Η Κατερίνα Μπόζα μαθήτρια της στ’ τάξης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, κατέκτησε πανελλήνια πρωτιά και ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πρωτιά σε επίπεδο νομού και για τον Παύλο Αρβανίτη, μαθητή της ε’ τάξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Αναδείχθηκε 51ος στον πανελλήνιο διαγωνισμό είναι όμως πρώτος σε επίπεδο νομού και δεύτερος στη Θεσσαλία ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους μαθητές της ε’ τάξης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν ήταν όμως οι μοναδικές διακρίσεις. Συνολικά 13 μαθητές από σχολεία της Μαγνησίας, κατάφεραν να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρόκειται για τέσσερις μαθητές της ε’ τάξης ανάμεσα σε 514 πρωτεύσαντες και 9 μαθητές της στ’ τάξης ανάμεσα σε 507 πρωτεύσαντες απ’ όλη τη χώρα.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού έγινε σε επίπεδο δημοτικών σχολείων για τους μαθητές της ε’ και στ’ τάξης. Οι δύο καλύτεροι από κάθε τμήμα, έλαβαν μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Από τη Θεσσαλία στη β’ φάση, που φιλοξενήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, προκρίθηκαν 89 μαθητές, εκ των οποίων οι 27 (το 30% δηλαδή) από δημοτικά σχολεία του Βόλου. Από την ε’ τάξη συμμετείχαν 51 μαθητές (12 από το Βόλο) και από την στ’ τάξη 38 μαθητές (15 από το Βόλο).

Τα γραπτά απεστάλησαν στην Αθήνα προκειμένου να βαθμολογηθούν από την Ενωση Ελλήνων Φυσικών. Προχθές ανακοινώθηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα της Ενωσης, τα αποτελέσματα.

Πρωτιά σε όλη την Ελλάδα απέσπασε η μαθήτρια της στ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Κατερίνα Μπόζα. Η μαθήτρια αναδείχθηκε πρώτη στο σχολείο της και κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού και δηλώνει -αν και κορίτσι- ότι η φυσική είναι το αγαπημένο της μάθημα. «Η φυσική μου αρέσει πολύ. Σε αυτό βοήθησε ο δάσκαλός μας Κ. Καμπέρης, ο οποίος φροντίζει να εξηγεί τα πάντα με όλες τις λεπτομέρειες. Κάνουμε και πειράματα και όλος ο τρόπος του μαθήματος με έκανε να αγαπήσω τη φυσική», αναφέρει η μαθήτρια.

Η ίδια έκρινε ότι τα προς εξέταση θέματα για την ίδια ήταν εύκολα. «Γενικά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία», ομολογεί και επισημαίνει ότι ο ίδιος ο δάσκαλός της φρόντισε να αποφορτίσει τα παιδιά από το άγχος του πανελλήνιου διαγωνισμού. «Μας έδωσε συμβουλή να το διασκεδάσουμε. Να μην αγχωθούμε. Μας είπε να μην διαβάσουμε καν την προηγούμενη ημέρα. Κι αυτό πιστεύω ότι μας βοήθησε», αναφέρει η Κατερίνα Μπόζα η οποία από τη νέα σχολική χρονιά ετοιμάζεται να φοιτήσει στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. «Εχω πληροφορηθεί ότι υπάρχουν διαγωνισμοί και για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Θα συμμετάσχω», επεσήμανε.

«Σάρωσε» ο Αλμυρός

Πρώτος στο νομό, δεύτερος στη Θεσσαλία, αναδείχθηκε στον ίδιο διαγωνισμό, για μαθητές της ε’ τάξης όμως, ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού Αρβανίτης Παύλος, ο οποίος είναι 51ος στην πανελλήνια κατάταξη ανάμεσα σε 514 πρωτεύσαντες από όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές του Αλμυρού «σάρωσαν» στο διαγωνισμό αφού από το σύνολο των 13 διακρίσεων μαθητών της ε’ και στ’ τάξης, τέσσερις ήταν από σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών 2015 για μαθητές του Δημοτικού, διακρίθηκαν από τη Μαγνησία, οι εξής 13:

Ε’ τάξη

51ος Παύλος Αρβανίτης, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

155ος Γιούτσας Στέφανος, 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

296ος Μιχαηλίδης Αναστάσιος, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

470ος Γόρης Βαγγέλης, 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στ’ τάξη

1η Μπόζα Αικατερίνη, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

124ος Καραΐσκος Χριστόφορος, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

168ος Καφίδας Κωνσταντίνος, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

182η Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα, 25ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

218ος Κουκουβίνος Βίκτωρ, 11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου

234η Χαρίση Ελένη, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

248ος Ιγκλι Νταπελλάρι, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

261ος Τσιλιός Δημήτριος, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

408ος Ξυνός Μιχαήλ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου