ΑΛΜΥΡΟΣ

Διασφαλισμένη η εκτέλεση της λιμνοδεξαμενής Ξηριά

διασφαλισμένη-η-εκτέλεση-της-λιμνοδε-475719

Λέει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηριά» θα εκτελεστεί κανονικά έλαβε ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Σύμφωνα με δήλωσή του, ο κ. Εσερίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη και από την ενημέρωση που είχε, έμαθε ότι έχουν ήδη γίνει όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για τη διασφάλιση του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τις ίδιες διαβεβαιώσεις έλαβε ο Δήμαρχος Αλμυρού και στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με την Ανάδοχο Εταιρεία του έργου. «Αρα δεν υφίσταται κανενός είδους ερωτηματικό και βασίμως πιστεύουμε ότι η κατασκευή του τόσο σημαντικού αυτού έργου για το Νομό, θα προχωρήσει κανονικά.

Το έργο για τη Λιμνοδεξαμενή Ξηριά είναι και παραμένει για εμάς ένα πρωτεύον έργο για την περιοχή μας, που παρεμβαίνει στον πρωτογενή τομέα και στην ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής.

Στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Εγγείων Βελτιώσεων για την έγκριση τροποποίησης της μελέτης. Η τροποποίηση αφορά:

  1. Τη μετατόπιση του σημείου εισροής υδάτων στη Λιμνοδεξαμενή (λόγω φωτοβολταϊκού πάρκου).
  2. Την αντιστήριξη του αναχώματος (περίπου σε 200 στρ.) και
  3. Την εναπόθεση όλων των υλικών εκσκαφής» πρόσθεσε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου