ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλμυρός στηρίζει το Βόλο για πολιτιστική πρωτεύουσα

ο-αλμυρός-στηρίζει-το-βόλο-για-πολιτισ-475728

Συνάντηση του Δημ. Εσερίδη με την αντιδήμαρχο Παιδείας

Τη συναίνεσή του για την υποψηφιότητα του Βόλου ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021» στηρίζει ο δήμος Αλμυρού.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε προχθές ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή και την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου Αλμυρού σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Σταυραντώνη συζητήθηκε η υποψηφιότητα του Βόλου για το θεσμό, τον οποίο θα φιλοξενήσει η Ελλάδα κατά το έτος 2021 και ο οποίος περιλαμβάνει πολιτιστικές δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού εξέφρασε τη συναίνεσή του στην υποψηφιότητα αυτή και ενημέρωσε την Αντιδήμαρχο Βόλου ότι θα τεθεί θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε όλοι από κοινού να προσφέρουν τη στήριξή τους και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

Μεταξύ άλλων τόνισε την πλεονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται η πόλη του Βόλου, καθώς η γεωγραφική της θέση είναι πολύ ιδιαίτερη αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Αναμφισβήτητα διαθέτει όλα τα φόντα για να αναδειχτεί ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την από κοινού βεβαίωση για συνέχιση της άριστης συνεργασίας η οποία ήδη υπάρχει μεταξύ των δύο Δήμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου