ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιπαραθέσεις για τα τέλη επιχειρήσεων ~ Το συμβούλιο Αλμυρού τα ενέκρινε κατά πλειοψηφία

αντιπαραθέσεις-για-τα-τέλη-επιχειρήσ-498235

Ομόφωνη η τροποποίηση της μελέτης αναβάθμισης της πλατείας

Εν μέσω εντάσεων εγκρίθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού ο καθορισμός συντελεστών τελών καθαριότητας και δημοτικού φόρου.

Η παράταξη του κ. Νίκου Τσανή διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χρέωση των καταστημάτων, των Τραπεζών και των Βιοτεχνιών με 2,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αντιπρότεινε την υιοθέτηση ενός κοινού μοντέλου με κλιμακωτό συντελεστή, που προβλέπει 50% έκπτωση στους αποθηκευτικούς χώρους και διάκριση των στεγασμένων χώρων επιχειρήσεων.

Η μείζονα αντιπολίτευση του κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου πρότεινε την αναβολή του θέματος με το επιχείρημα ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν πρόχειρη, ενώ οι παρατάξεις των Κώστα Κρανά και Σπύρου Ράππου συντάχθηκαν με τη δημοτική αρχή.

Η συζήτηση της συνεδρίασης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους στη συζήτηση για τον καθορισμό τελών καθαριότητας και φωτισμού και του ΤΑΠ σε βιομηχανία με τον κ. Τσανή να δηλώνει ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής για το ετήσιο κόστος αποτελεί πολιτικό σκάνδαλο που καταργεί κάθε έννοια ισονομίας και ισοτιμίας.

Αν και ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ενημέρωσε ότι ο ίδιος ήταν ο υπεύθυνος της αρμόδιας επιτροπής και σε επίσκεψή του η επιχείρηση συμφώνησε, ο κ. Τσανής ισχυρίστηκε ότι η πρόταση «δεν κινείται στο πλαίσιο του Νόμου» και επιφυλάχτηκε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι παρατάξεις των κ. κ. Ν. Τσανή και Σ. Τσόγκα τις καταψήφισαν όπως και την αντίστοιχη πρόταση για άλλη βιομηχανία.

Ικανοποιεί η τροποποίηση της μελέτης

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού ξεκίνησε με την τροποποίηση της μελέτης Βιοκλιματικής αναβάθμισης πλατείας και περιμετρικών οδών Αλμυρού, που εγκρίθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Μαριάννα Γκίκα και ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Καραγιώργος παρουσίασαν την πρόταση για τις θέσεις στάσης και τη χωροθέτηση των περιπτέρων διαγώνια της πλατείας, η οποία ικανοποιεί τα αιτήματα που κατατέθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Ο κ. Καραγιώργος είπε ότι ο κανονισμός λειτουργίας για τις φορτοεκφορτώσεις, τις χρήσεις των θέσεων και τις ποινές για παράνομη στάθμευση θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση του συμβουλίου, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι οι εργασίες στο έργο προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και μέχρι το Σάββατο όλα τα κομμάτια των περιμετρικών οδών που σκάφτηκαν θα έχουν ασφαλτοστρωθεί.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν και τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης με εξαίρεση την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου, που αναβλήθηκε.

Ερωτήσεις Τσανή

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου η παράταξη του κ. Τσανή κατέθεσε δύο ερωτήσεις για την «υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας» και τις Γαλάζιες Σημαίες, ζητώντας να ενημερωθεί πως θα αποκατασταθούν τα προβλήματα με το σταμάτημα της αποκομιδής κλαδιών και υπολειμμάτων κήπων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και την εξέλιξη του προγράμματος ανακύκλωσης, αλλά και γιατί ο δήμος Αλμυρού δεν κατάφερε να αποσπάσει καμία Γαλάζια Σημαία παρά το γεγονός ότι οι παραλίες του έχουν το καλύτερο μικροκλίμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου