ΑΛΜΥΡΟΣ

75χρονοι σε εκπαιδευτικά προγράμματα

75χρονοι-σε-εκπαιδευτικά-προγράμματα-502079

600 συμμετοχές στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του δήμου Αλμυρού το εκπαιδευτικό έτος 2014 – 2015. Περισσότεροι από 600 δημότες εγγράφηκαν σε δράσεις εθνικής αλλά και τοπικής εμβέλειας και κάθισαν στα θρανία συγκροτώντας 33 τμήματα. Καταρτισμένοι ηλικίας έως και 75 ετών παρακολούθησαν σεμινάρια εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και δράσεις για τις ασθένειες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους στη γεωργία.

Πολλές ήταν και οι γυναίκες επιχειρηματίες που θέλησαν να αναπτύξουν δεξιότητες αλλά και οι έμποροι που στράφηκαν στην ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, ενώ αρκετοί νέοι, πτυχιούχοι, αλλά άνεργοι, το έριξαν στις ξένες γλώσσες. Οι υπεύθυνες του Κ. Δ. Β. Μ. Ηλιάνα Σαμαρά και Δήμητρα Λιούρη έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένες από την ανταπόκριση, καθώς οι συμμετοχές διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, που οι εκπαιδευόμενοι στο δεύτερο εξάμηνο, οπότε και υλοποιήθηκαν οι δράσεις, δεν ξεπερνούσαν τους 200, ενώ τα τμήματα που συγκροτήθηκαν ήταν 17.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης έχει ήδη εκδώσει τις πρώτες 300 βεβαιώσεις παρακολούθησης και το προσεχές διάστημα θα τις χορηγήσει στους δικαιούχους, ενώ τέλος Ιουνίου ολοκληρώνονται και τα τελευταία τμήματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά, τμήματα συγκροτήθηκαν για την εκμάθηση ξένων γλωσσών με τους εκπαιδευόμενους να παρακολουθούν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών. Τμήμα συγκροτήθηκε και για τη διαχείριση του εργασιακού άγχους, αλλά και τη δημιουργία ιστοσελίδας, το θεατρικό εργαστήρι, την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, την επεξεργασία κειμένου, το διαδίκτυο, τη διακόσμηση, την αγωγή υγείας και τις πρώτες βοήθειες.

Τα τοπικά προγράμματα αφορούσαν στις ασθένειες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους στη γεωργία, την οικιακή μελισσοκομία, την αρχιτεκτονική κήπων, τις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες, το εργαστήρι κοσμήματος, την οικιακή παραγωγή οίνου.

«Υπήρξε πληθώρα αιτήσεων από άτομα ηλικίας 18 έως και 70 και 75 χρόνων» είπε η ίδια αναφέροντας παραδείγματα ηλικιωμένων που παρακολούθησαν μαθήματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και για τις ασθένειες στη γεωργία. Βέβαια, συμπλήρωσε η ίδια, υπήρχαν και πολλές γυναίκες ηλικίας έως και 50 ετών που συμμετείχαν σε αρκετά προγράμματα με έμφαση σε αυτά που αφορούσαν σε ξένες γλώσσες, το εργαστήρι κοσμήματος και την αρχιτεκτονική κήπων.

«Οι πτυχιούχοι άνεργοι προτίμησαν να παρακολουθήσουν μαθήματα για ξένες γλώσσες και δημιουργία ιστοσελίδας, ενώ αρκετοί έμποροι του δήμου Αλμυρού επέλεξαν να βελτιώσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εγγράφηκαν σε τμήματα για την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα.

Τέλος, υπήρχαν και πολλοί εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τμήματα δημιουργίας ιστοσελίδας και επεξεργασίας κειμένου προκειμένου να τους βοηθήσει στην εκπαιδευτική τους δραστηριότητα» συμπλήρωσε.

Η κ. Σαμαρά είπε ότι οι δημότες Αλμυρού έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παρακολούθηση τμημάτων και όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα στα τμήματα που αιτήθηκαν επειδή δεν υπήρχαν εκπαιδευτές ζητούν να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου