ΑΛΜΥΡΟΣ

Η Μητρόπολη απαγόρευσε τις λειτουργίες στο Αργιλλοχώρι!

η-μητρόπολη-απαγόρευσε-τις-λειτουργί-503658

Στα άκρα η κόντρα για τη διαχείριση των οικονομικών της Ενορίας

Με στόχο να συμμορφωθούν τα λαϊκά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου σε όσα επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία περί διαχείρισης των οικονομικών των Ενοριών ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προχθεσινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αργιλλοχώρι Αλμυρού, με αποτέλεσμα οι 150 κάτοικοι του χωριού να μην τιμήσουν τον πολιούχο του χωριού τους επειδή διαχειρίζονται οι ίδιοι τα οικονομικά της Ενορίας και να απευθυνθούν σε άλλες περιοχές για την ευλογία των άρτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο πίεσης προς συμμόρφωση και με δεδομένες τις διαρκώς αυξανόμενες ελλείψεις των Εφημεριών και όχι επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος ιερέας όπως άφηναν προχθές να εννοηθεί εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Μάλιστα, η Ιερά Μητρόπολη επιφυλάσσεται να κινήσει και τις υπόλοιπες ενέργειες περί οριστικής παύσης των εν λόγω Επιτρόπων από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να μη συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα κακοδιαχειρίσεως.
Αναλυτικά σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού σημειώνει τα εξής:

«Το Αργιλλοχώρι Αλμυρού αποτελεί ενορία στην οποία ανήκει ως παρεκκλήσιο και ο συνοικισμός Μαυρόλοφος. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει διορισθεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, που
απαρτίζεται από τον π. Χρήστο Μπουντή ως Πρόεδρο, και δύο λαϊκά Μέλη, ενός κατοίκου Αργιλοχωρίου και ενός κατοίκου Μαυρολόφου.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Προέδρου π. Χρήστου Μπουντή, ουδέποτε συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν τα Μέλη του για τη διαχείριση των χρημάτων εκ της κηροπωλησίας και της αξιοποίησης της ακινήτου περιουσίας της ως άνω Ενορίας για το οικονομικό έτος 2014, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν οι οικονομικές απαιτήσεις προς την Εφορία και αλλού.

Εξαντλώντας κάθε άλλο μέσο πιέσεως προς συμμόρφωση, και σταθμίζοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ελλείψεις των Εφημερίων, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών, μέχρις ότου τα λαϊκά Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου συμμορφωθούν με όσα επιβάλλει η κείμενη Νομοθεσία περί διαχείρισης των οικονομικών των Ενοριών ως Νομικού Προσώπου
Δημοσίου Δικαίου.

Η Ιερά Μητρόπολη επιφυλάσσεται να κινήσει και τις υπόλοιπες ενέργειες περί οριστικής παύσης των εν λόγω Επιτρόπων από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να μη συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα κακοδιαχειρίσεως».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ


Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου