ΑΛΜΥΡΟΣ

Περιβαλλοντικές δράσεις στον Πτελεό

περιβαλλοντικές-δράσεις-στον-πτελεό-513597

Από την εθελοντική ομάδα «Αιολίς»

Προτάσεις αξιοποίησης του Πτελεού, αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου στο Πηγάδι, τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Αιολίς».

Στην ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρουν:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι παραλίες του Πτελεού αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους του Δήμου Αλμυρού, ευρύτερα της περιοχής Φθιώτιδας – Μαγνησίας αλλά είναι και σημαντικός τουριστικός προορισμός τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι μια σειρά από προβλήματα υποβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και ενώ έχουμε θαυμάσιες παραλίες οι επισκέπτες δεν μένουν ευχαριστημένοι με αποτέλεσμα να χάνονται χρήματα για τον τουρισμό που τόσο έχουμε ανάγκη. Αυτά είναι:

– Ελλείψεις από ντουζιέρες. Οι επισκέπτες κάθε χρόνο δυσανασχετούν γιατί δεν είναι δυνατόν σε παραλίες και μάλιστα οργανωμένες ο Δήμος να μην παρέχει νερό.

– Ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων – συχνή καθαριότητα. Σε όσες παραλίες υπάρχουν είναι πάντα γεμάτοι, δημιουργώντας τους καλοκαιρινούς μήνες με την υπερβολική ζέστη, δυσοσμία και είναι εστία μολύνσεων.

– Περιποίηση της βλάστησης εκεί όπου υφίσταται, προκειμένου να υπάρχει σκιά για τους επισκέπτες.

– Διάνοιξη και αποκατάσταση των προσβάσεων στις μη κεντρικές παραλίες (Παχυά άμμος, Καραβοτσάκι, Δράκα, Κουτσκιάς).

– Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία της «Λεύκης». Υπάρχουν πολλές λακκούβες και ο ασφαλτοτάπητας έχει χαλάσει.

– Αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση των περιφερειακών δρόμων «Λεύκη – Καραβοτσάκι – Παναγιά» και «Πηγάδι – Πιτσάλα».

– Επιδιόρθωση των εγκαταστάσεων beach volley στην παραλία «Λουτρό».

– Τοποθέτηση μειωτών ταχύτητας στο δρόμο Πηγάδι – Παναγιά έμπροσθεν των καταστημάτων στη θέση «Ροδιά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου