ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιορτή ανταλλαγής σπόρων

γιορτή-ανταλλαγής-σπόρων-526035

Η πέμπτη κατά σειρά στον Παλιό Πλάτανο Αλμυρού

Την Κυριακή, 17 Μαΐου, στον Παλιό Πλάτανο θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Αλμυρού της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι» η πέμπτη ετήσια γιορτή ανταλλαγής σπόρων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μετά την προμήθεια σπόρων και φυτών επιλογής του κάθε ενδιαφερόμενου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες για τη φιλοσοφία του Πελίτι και την πορεία του κινήματος για την ελευθερία των σπόρων στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να κάνουν πιο προσωπική την ευθύνη για τη διαφύλαξη της ποιότητας των σπόρων που- δωρεάν πάντα- παρέχουν, αλλά και την επαφή και γνωριμία των καλλιεργητών μεταξύ τους.

«Καλούμε τους φίλους που έχουν τα δικά τους σπόρια ή έχουν κρατήσει σπόρους από το Πελίτι και θέλουν να τους φέρουν στη γιορτή να επικοινωνήσουν έγκαιρα στα τηλέφωνα που αναφέρονται παρακάτω ώστε να έχουμε ομοιόμορφη συσκευασία και κυρίως να αναγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία που θα συνοδεύουν κάθε φακελάκι με σπόρους» αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Για την αλληλογνωριμία είναι αναγκαία η παρουσία των καλλιεργητών στους πάγκους που θα προσφέρονται οι σπόροι και τα φυτά. Με αυτό τον τρόπο θα λύνονται απορίες και θα δίνεται κάθε δυνατή βοήθεια για την καλύτερη χρήση αυτού του πολύτιμου γενετικού υλικού που κρατάμε στα χέρια μας. Οπωσδήποτε δεν θα δεχτούμε σπόρους της «τελευταίας στιγμής», είναι τουλάχιστο αποδιοργανωτικό για τους λίγους εθελοντές που βοηθάνε στη συσκευασία. Σίγουρα θα υπάρξουν φίλοι που έρχονται από μακριά για εκείνη τη μέρα και βέβαια οι σπόροι που θα φέρουν είναι ευπρόσδεκτοι, ας φροντίσουν όμως να έχουν επικοινωνήσει μαζί μας νωρίτερα για τη μορφή και τα αναγκαία της συσκευασίας.

Κατά τα άλλα τα περιμένουμε όλα περισσότερα! Περισσότερα πράγματα για το «χαριστικό παζάρι», ότι πιάνει τόπο σε αποθήκες και ντουλάπια μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο, γι’ αυτό φέρτε το σ’ εμάς και χαρίστε το. Περισσότερα παιδιά περιμένουμε, που φέτος θα μάθουν να φροντίζουν με τα χεράκια τους τα φυτά που -με καθοδήγηση- τα ίδια θα έχουν φυτέψει. Περισσότερο κέφι περιμένουμε και συμμετοχή στο γλέντι που θα ακολουθήσει. Μην ξεχάσετε τη συμμετοχή σας σε φαγητό και ποτό, αν και πάντα κάτι υπάρχει να μοιραστούμε. Ακόμη θα θέλαμε να έχουμε κάποια έσοδα από τα μόνα είδη που πουλιούνται σ’ αυτές τις γιορτές και φτιάχνονται από το Πελίτι για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις λειτουργικές του ανάγκες.

Ο όμορφος χώρος του Παλιού Πλατάνου έχει και τις αδυναμίες του που οφείλουμε να κάνουμε γνωστές. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό και τουαλέτες. Για το πρώτο θα φροντίσουμε ως διοργανωτές να το καλύψουμε με εμφιαλωμένο νερό, για το δεύτερο ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη να καλυφθεί και να το καλύψει χωρίς να προσβάλει ούτε τον εαυτό του, ούτε όμως και το χώρο».

Να επισημανθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974374582,2422025953, 2422021269,6939585750.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου