ΑΛΜΥΡΟΣ

Υποτονική η κίνηση στις εκπτώσεις

υποτονική-η-κίνηση-στις-εκπτώσεις-526046

Αγωνία εμπόρων για την τήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων

Στον ίδιο υποτονικό ρυθμό, που παρατηρείται από το Δεκέμβριο και μετά, κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα Αλμυρού στις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, είπε ότι αν και υπήρχαν καλύτερες τιμές στα μαγαζιά και προσφορές, ωστόσο οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ωφέλησαν κατά κύριο λόγο τα αστικά κέντρα.

«Εμείς βοηθάμε όλο το χρόνο τους πελάτες μας. Δεν είμαστε απρόσωπα καταστήματα» είπε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι η αγορά έχει ανάγκη να εξισορροπηθεί το γενικό κλίμα, ώστε να βελτιωθεί η δουλειά.

«Αν σταθεροποιηθεί το πολιτικό και οικονομικό κλίμα αυτό θα φέρει διάθεση και σιγουριά στον καταναλωτή. Το περιμένουμε με αγωνία γιατί έχουμε περάσει ένα πεντάμηνο πολύ δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο όλων των εποχών» πρόσθεσε.

Από την αρχή του 2015 κάθε μήνας έφερε απώλειες στα ταμεία των εμπόρων, με αποτέλεσμα ο εμπορικός κόσμος να ανησυχεί για την επόμενη μέρα.

«Ολοι οι μήνες ήταν πτωτικοί από το Δεκέμβρη μέχρι και τον Απρίλιο με ποσοστά μείωσης 20%, 30% ή και 40%. Πάντως, ήταν πτωτικοί. Τα είδη διατροφής παρουσιάζουν μικρότερη απόκλιση» πρόσθεσε.

Η ρύθμιση

Στο μεταξύ, την αγωνία των εμπόρων να τηρήσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων που αιτήθηκαν μετέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού. Οπως είπε, στον Αλμυρό υπάρχει διάθεση για ένταξη στη ρύθμιση, πλην, όμως, ο κόσμος ανησυχεί για το πώς θα υποστηρίξει τις ρυθμίσεις.

«Αν δεν εξισορροπηθεί το γενικότερο κλίμα πως θα αποκατασταθεί η αγορά για να μπορέσουν οι επαγγελματίες του κλάδου να είναι συνεπείς απέναντι στη ρύθμιση;» διερωτήθηκε.

Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί.

Ο κ. Μπούντης εξήγησε «ότι παράλληλα με τη ρύθμιση τρέχουν και άλλες υποχρεώσεις, όπως η εισφορά του μηνός, η καινούργια νομοθεσία ή ο,τιδήποτε άλλο. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Ολη η Ελλάδα είναι σε αναμονή παρά τη μεγάλη πίεση στο λιανικό εμπόριο και τη μεταποίηση.

Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει η συμφωνία και να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου