ΑΛΜΥΡΟΣ

Κοιμήθηκε ιερέας από τον Αλμυρό

κοιμήθηκε-ιερέας-από-τον-αλμυρό-526344

Ο π. Παναγιώτης Τσιάπρας ήταν εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Κοιμήθηκε προχθές το βράδυ σε ηλικία 84 ετών, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Τσιάπρας εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο οποίος κατάγονταν από τον Αλμυρό και ήταν αδελφός του π. Χρήστου Τσιάπρα, επί σειρά ετών προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας.

Με την πρεσβυτέρα του Αγγελική απέκτησε τρία παιδιά, το Δημήτρη, την Ελένη και τη Χρυσάνθη, 11 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Διάκονος χειροτονήθηκε το Σεπτέμβριο του 1958 από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου κυρό Διονύσιο, πνευματικό του πατέρα, και στις 23 Νοεμβρίου του ίδιου έτους χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και διορίστηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου στα Μούδρα της Λήμνου.

Υπηρέτησε ως Εφημέριος στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Δολιανών, Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων και στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Το 1985 διορίστηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Ενορία, και με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 58 χρόνων ιερατικής διακονίας αποφάσισε να τον τιμήσει με την ανώτερη Τιμητική Διάκριση της Ενορίας. Το Μάρτιο του 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τον χαρακτήρισε «Σεμνόν, ιεροπρεπή, καλόν καγαθόν και πιστόν λευίτην».

Η σορός του μακαριστού τέθηκε σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, όπου τελέστηκε χθες η εξόδιος ακολουθία, παρουσία πλήθους κόσμου.

Ο π. Παναγιώτης επισκέπτονταν τακτικά τον Αλμυρό, προκειμένου να επισκεφτεί τους συγγενείς του. Oσοι τον γνώρισαν, κάνουν λόγο για έναν «πολύ αγαπητό, κοινωνικό άνθρωπο, ο οποίος αγαπούσε πάρα πολύ τη γενέτειρά του, τον Αλμυρό» και «εργάστηκε ενσυνείδητα, προσφέροντας σημαντικό έργο στην Εκκλησία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου