ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανθρώπινη αλυσίδα για την εκστρατεία καθαριότητας

ανθρώπινη-αλυσίδα-για-την-εκστρατεία-539391

Μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στο «Let’s do it Greece»

Με μεγάλη συμμετοχή και με πολύ μεράκι πραγματοποιήθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Αλμυρού, εκστρατεία καθαριότητας στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης «Let’s do it Greece», την Κυριακή 26 Απριλίου.

Περισσότεροι από 40 φορείς και Σύλλογοι σε όλο το Δήμο Αλμυρού, καθάρισαν διάφορους κοινόχρηστους χώρους και κατάφεραν να στείλουν το μήνυμα του εθελοντισμού αλλά και την ανάγκη για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν από παιδιά Δημοτικού μέχρι και ενήλικες, εκπρόσωποι από διάφορους Συλλόγους, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως από τα χωριά του Αλμυρού.

Οι δράσεις αφορούσαν καθαριότητα σε πάρκα και πλατείες, εντός του Δάσους Κουρί, σε παραλίες, αλλά και καλλωπισμό δημοτικών κτιρίων.

Μερικοί μόνο από τους Συλλόγους και φορείς του Αλμυρού που πήραν μέρος στην εκστρατεία «Let’s do it Greece» είναι οι εξής: Σύλλογος Τριτέκνων, Σύλλογοι Φίλων Μουσικής, Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, μαθητές Γυμνασίου Ευξεινούπολης, Αλατοστράτα, «Εν Δράσει», το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, η Φιλάρχαιος, οι Σύλλογοι του Πλατάνου, το 3ο Δημοτικό, ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ», οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Σούρπης, η Κίνηση Νέων Πολιτών Σούρπης, ο Σύλλογος Απανταχού Παντζαίων «Η Γούρα», ο Σύλλογος Κωφών «ο Στέφανος Κομμητάς», το Τοπικό Συμβούλιο Αμαλιάπολης κ.ά.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης συμμετείχαν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 για τρίτη χρονιά στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let’s do it Greece», στόχος της οποίας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Τη συγκεκριμένη ημέρα πολίτες από όλο τον κόσμο συντονίζονται, ώστε να κάνουν πιο καθαρές και όμορφες τις χώρες τους. Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης μέσα από πολλά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούν κάθε χρόνο στο σχολείο, έχουν αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και διακατέχονται από το αίσθημα του εθελοντισμού. Στο πλαίσιο της δράσης καθάρισαν το χώρο στις λίμνες μέσα στο δάσος Κουρί και έβαψαν τα ξύλινα κάγκελα γύρω από τις λίμνες με πολύ κέφι και χαρά. Επίσης στη διάρκεια όλης αυτής της εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη σε περιβαλλοντικές δράσεις καθάρισαν το προαύλιο του σχολείου τους, το προαύλιο του νηπιαγωγείου και τον πεζόδρομο δίπλα στο σχολείο. Στην περιβαλλοντική δράση των μαθητών συμμετείχαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου