ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεταφέρεται η ευθύνη για την άρδευση σε Πλάτανο και Κρόκιο

μεταφέρεται-η-ευθύνη-για-την-άρδευση-σ-539412

Στη ΔΕΥΑ Αλμυρού

Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού, με θέμα την ανάληψη της ευθύνης των αρδευτικών του Πλατάνου και του Κροκίου, από την Επιχείρηση.

Το θέμα είχε ενσκήψει μετά από πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να διακόψει τη λειτουργία τους ή να συνεχίσουν να αρδεύονται εκτάσεις αγροτών στις παραπάνω ενότητες, με υψηλό κόστος (90 ευρώ το στρέμμα), λόγω των δεκάδων χιλιάδων ευρώ οφειλών που έχουν συσσωρευτεί από τις χρήσεις προηγούμενων χρήσεων.

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων προήλθε ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκου Τσανή, ώστε να συνεχιστεί η άρδευση από τους ενδιαφερόμενους αγρότες. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε γίνει αποδεκτή κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Εδώ και δύο εβδομάδες, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. Ηλίας Δαλακούρας, πραγματοποίησε συσκέψεις με τους συνεργάτες του στην Επιχείρηση καθώς και με το Διοικητικό Συμβούλιο και πλέον αναμένεται να γίνει δεκτή η μεταφορά των αρμοδιοτήτων άρδευσης σε αυτή.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Ηλίας Δαλακούρας «προσανατολιζόμαστε να κάνουμε αποδοχή της άρδευσης Πλατάνου και Κροκίου, μιας και είναι κρίμα κάποιοι αγρότες να καταστραφούν. Σίγουρα, αποσκοπούμε στον εξορθολογισμό της κατάστασης που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, όπου κάποιοι δήλωναν ότι θα ποτίσουν 50 στρέμματα και τελικά πότιζαν 150 ευρώ και στο τέλος, δεν πλήρωναν κιόλας. Αυτή τη στιγμή, επείγει να ποτιστούν 190 στρέμματα τριφύλλια. Τέλος, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία Εσόδων, θα εξακριβώσουμε ποιοι χρωστάνε από προηγούμενες χρήσεις και θα αποκλειστούν από τη νέα, ενώ θα τοποθετήσουμε και υδρομετρητές».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, Θανάσης Χριστοδούλου, σημειώνει τα εξής: «Πλέον έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ηδη, αρκετοί αγρότες από τον Πλάτανο, έχουν προχωρήσει στην αλλαγή καλλιεργειών και περισσότερες από τις μισές εκτάσεις, έχουν φυτευτεί σιτάρια», και προσθέτει ότι «κάποιοι, καλλιεργούν τριφύλλια και θα πρέπει άμεσα να ποτιστούν, πριν προχωρήσουν στην κοπή για το πρώτο χέρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου