ΑΛΜΥΡΟΣ

Με αγωγές πρώην αιρετοί διεκδικούν αποζημιώσεις

με-αγωγές-πρώην-αιρετοί-διεκδικούν-απ-540639

Απασχόλησαν συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλμυρού

Οι αγωγές τεσσάρων πρώην αιρετών για αποζημιώσεις που δεν τους καταβλήθηκαν για συμμετοχές τους σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, προ του 2013, καθώς και σε Επιτροπές, συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, το πρωί της Τετάρτης, 29 Απριλίου.

Οι τέσσερις αγωγές, συνολικού ποσού 26.000 ευρώ, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποκρουστούν με ένδικα μέσα, μιας και δεν έχουν τελεσιδικίσει. Πάντως, οι τέσσερις ενάγοντες, αναμένεται να δικαιωθούν και εν ευθέτω χρόνο να λάβουν τις αποζημιώσεις που ζητάνε, όπως έγινε και σε παρόμοιες περιπτώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού, για παλιότερες οφειλές αιρετών, ακόμα και από τους τέως Δήμους Σούρπης και Πτελεού, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει πληρώσει ήδη, περίπου 350.000 ευρώ.

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε ομόφωνα η αποζημίωση με το ποσό των 5.500 ευρώ, του ιδιοκτήτη του ακινήτου, του οποίου μέχρι πρότινος στεγάζονταν το Πολεοδομικό Γραφείο. Στον ιδιοκτήτη οφείλονται ενοίκια για τα έτη 2013-2014, καθώς και δύο μήνες για τα έτη 2012 και 2015, αφού μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν το αρχείο του Πολεοδομικού Γραφείου.

Επιπροσθέτως, εγκρίθηκε η ανάθεση εργασιών διαχειριστικού ελέγχου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, στη ΣΟΛ. Το ποσό ανέρχεται στα 6.150 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά τον έλεγχο για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.

Τέλος, εγκρίθηκαν και τα πρακτικά της δημοπρασίας για το χώρο του λούνα παρκ.ss.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου