ΑΛΜΥΡΟΣ

Μονάδα λιπασματοποίησης στον Αλμυρό

μονάδα-λιπασματοποίησης-στον-αλμυρό-542875

Στα σχέδια της δημοτικής αρχής για το άμεσο μέλλον

Η εγκατάσταση ολοκληρωμένης μονάδας λιπασματοποίησης βρίσκεται στα σχέδια του Δήμου Αλμυρού για το άμεσο μέλλον και για το λόγο αυτό τροποποιεί απόφαση που είχε ληφθεί το 2013 -από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή- για ένταξη έργου στο «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πιο συγκεκριμένα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015».

Το 2013, είχε ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα η προμήθεια ενός καινούργιου καλαθοφόρου οχήματος, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στις 86.100 ευρώ.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, προχώρησε στην τροποποίηση της παραπάνω απόφασης -μιας και άλλαξαν οι ανάγκες του Δήμου από το 2013, όπως αναφέρεται στη νέα απόφαση- και προτείνει την αντικατάστασή του, με τα έργα: «προμήθεια και μεταφορά ενός κλαδοθρυματιστή», «προμήθεια και μεταφορά ενός μεταχειρισμένου φορτηγού οχήματος» και «προμήθεια και μεταφορά ενός μεταχειρισμένου φορτηγού κοινού μη ανατρεπόμενου, τύπου 4/4».

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «επειδή οι ανάγκες του Δήμου από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν μεταβληθεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται αλλαγή στην πολιτική του Δήμου, στον τομέα της ανακύκλωσης και ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης και αξιοποίησης των υπολειμμάτων κήπων και πάρκων. Η προμήθεια του Δήμου με τον προαναφερθέντα εξοπλισμό, θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες στη διαχείριση υπολειμμάτων βιομάζας και θα λειτουργήσει συνεργιστικά με το στόχο του Δήμου, ο οποίος είναι να εγκαταστήσει στο άμεσο μέλλον ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης προς λιπασματοποίηση».

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης: «Είναι στις προθέσεις μας για το άμεσο μέλλον, μετά και την προμήθεια του εξοπλισμού από το Πράσινο Ταμείο, να λειτουργήσουμε μονάδα λιπασματοποιήσης. Θα συγκεντρώνουμε τα κλαδιά από τις εργασίες κλαδέματος που θα κάνουμε και θα τα μετατρέπουμε σε λίπασμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου