ΑΛΜΥΡΟΣ

Στις κάλπες σήμερα οι κυνηγοί του Αλμυρού – Οι υποψήφιοι

στις-κάλπες-σήμερα-οι-κυνηγοί-του-αλμυ-549123

Για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου- Οι υποψήφιοι

Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα Κυριακή, 26 Απριλίου, οι κυνηγοί του Αλμυρού, για την εκλογή νέας Διοίκησης, η οποία θα γίνει στην αίθουσα των Γραφείων του Συλλόγου (Εργατικές Κατοικίες – Πλησίον Κέντρου Υγείας ).

Πριν την εκλογική διαδικασία, η οποία έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 7 και μισή το απόγευμα, θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης, εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εκλογών, έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση Απολογισμού έτους 2014 και Προϋπολογισμού έτους 2015, συζήτηση ενημέρωση για διάφορα θέματα μελών και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (εκλέγονται οι έξι) για τις αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμυρού είναι οι εξής:

Βαλκανιώτης Ευάγγελος του Χρήστου, Βάρσος Στέργιος του Κωνσταντίνου, Βελάνης Δημήτριος του Ευαγγέλου, Καρακώστας Δημήτριος του Χρήστου, Λαγός Δημήτριος του Αποστόλου, Ντόκος Γεώργιος του Σταύρου, Πολύζος Ηλίας του Νικολάου, Σιούτης Γρηγόριος του Χρήστου, Σιούτης Νικόλαος του Βασιλείου, Χατζηβασιλειάδης Νικόλαος του Δημητρίου και Χουλιαράς Νικόλαος του Γεωργίου. Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή (εκλέγονται οι δύο) είναι οι εξής Κοσμάς Γεώργιος του Ευριπίδη, Κουλούμπαρδος Ιωάννης του Βασιλείου, Μαμούρας Στέργιος του Αποστόλου.

Μειώνεται ο αριθμός των κυνηγών

Κάθε χρόνο, σημειώνεται μείωση στον αριθμό των κυνηγών του Συλλόγου Αλμυρού, όπως σημειώνει ο κ. Βελάνης. «Φέτος, έχουν δικαίωμα ψήφου 685 συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν εκδώσει άδεια θήρας από το Σύλλογό μας. Πέρυσι, οι ενεργές άδειες ήταν 715, δηλαδή φέτος έχουμε 30 άδειες λιγότερες. Η αιτία της μείωσης αυτής έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, αφού κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν τα έξοδα, ενώ έχει συμβάλει και η αλλαγή στο Νόμο, όπου απαγορεύεται η απαγόρευση μετακίνησης από Σύλλογο σε Σύλλογο».

Πάντως, παρά τη μείωση στον αριθμό των ενεργών μελών, ο Σύλλογος, σε κάθε εκλογική διαδικασία κρατάει υψηλά ποσοστά συμμετοχής, σε σχέση με άλλους του Νομού ή της Περιφέρειας. «Σε κάθε εκλογική διαδικασία αγγίζουμε ή ξεπερνάμε το 50% σε συμμετοχή, όταν σε μεγαλύτερους Συλλόγους, η συμμετοχή περιορίζεται σε επίπεδα του 20 ή του 30%», τονίζει ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Βελάνης.

Δ. Βελάνης: Προτεραιότητα η αγορά μόνιμης στέγης

«Η προτεραιότητα της νέας Διοίκησης, όποια κι αν είναι αυτή, θα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την αγορά μόνιμης στέγης για τις ανάγκες του Συλλόγου μας» τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Βελάνης.

Όπως ο ίδιος μας ενημερώνει «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγκρίσεων και πλέον απομένουν μερικά διαδικαστικά θέματα, ώστε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να εξευρεθεί το κτίριο».

Από την ημέρα της ίδρυσης του Συλλόγου με τη σημερινή κατασταστική λειτουργία, τις 12 Αυγούστου 1976, οι Κυνηγοί είτε ενοικιάζουν χώρο, είτε τους παραχωρείται κάποιο δημοτικό κτίριο προς χρήση, συνήθως από τον Δήμο Αλμυρού.

Πλέον, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αγορά της νέας στέγης για τους κυνηγούς, με την αγορά να γίνεται με ίδια κεφάλαια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου