ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταγραφή προβλημάτων στα σχολεία για ιεράρχηση

καταγραφή-προβλημάτων-στα-σχολεία-γι-572608

Συνεργείο των Τεχνικών Υπηρεσιών καταθέτει προτάσεις – λύσεις

Τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν σε υποδομές σε όλα τα σχολεία, πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί από το συνεργείο -το οποίο αποτελείται από δύο υπαλλήλους του Δήμου- τα δώδεκα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα είκοσι. Εχουν καταγραφεί προβλήματα πάσης φύσης που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία και μετά την ολοκλήρωση του έργου του συνεργείου, θα υποβληθεί υπόμνημα με τις προτάσεις, στη Δημοτική Αρχή.

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρης Καραγεώργος «θα παραλάβουμε τις προτάσεις του συνεργείου και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε υδρομονώσεις, τουαλέτες, σωληνώσεις και περιφράξεις. Εχουμε συμπεριλάβει το ποσό των 60.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, για τις παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια και με το τέλος της σχολικής χρονιάς θα αρχίσουμε τις εργασίες» και προσθέτει ότι «όπως καταλαβαίνετε, τα χρήματα μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά θα επιχειρήσουμε να προωθήσουμε εργασίες σε Σχολεία που αντιμετωπίζουν θέματα με την ασφάλεια των μαθητών».

Σύμβαση με την ΕΒΕΤΑΜ

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΒΕΤΑΜ, για τις παρεμβάσεις σε πάρκα και παιδικές χαρές, στο σύνολο του Δήμου Αλμυρού.

«Η ΕΒΕΤΑΜ θα πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία και θα ελέγξει κάθε όργανο χωριστά σε κάθε παιδική χαρά και πάρκο. Ετσι, θα έχουμε το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτείται καθώς και το συνολικό κόστος. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει μία πρότυπη παιδική χαρά εντός του Δάσους Κουρί», σημειώνει ο κ. Καραγεώργος.

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν στο σύνολο των παιδικών χαρών του Αλμυρού, έχει αναρτηθεί πινακίδα, με την οποία προειδοποιούν -κυρίως τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους- να μην τις χρησιμοποιούν ή αν το κάνουν, να γίνεται με δική τους ευθύνη, μέχρι να ελεγχθεί και πιστοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αναπλάσεις στις παιδικές χαρές σε Σούρπη και Πτελεό, έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής», μετά την ένταξη των προτάσεων που κατέθεσε ο Δήμος Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου