ΑΛΜΥΡΟΣ

Στεγασμένη λαϊκή αγορά στον Αλμυρό

στεγασμένη-λαϊκή-αγορά-στον-αλμυρό-576634

Αντιδράσεις από την Ενωσης Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Στη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή στεγασμένης λαϊκής αγοράς προχωράει αυτό το διάστημα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο δήμαρχος Αλμυρού.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης «είναι προεκλογική δέσμευση της παράταξής μας, η κατασκευή στεγασμένης λαϊκής αγοράς στη θέση «Πλατάνια». Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2015 να λειτουργεί με τη μορφή που το κάνει μέχρι σήμερα η λαϊκή αγορά του Αλμυρού. Πλέον, θα δημιουργηθεί μία στεγασμένη αγορά, όπου ο καθένας θα ξέρει που θα τοποθετεί τα εμπορεύματά του και θα παρέχεται και ηλεκτροδότηση».

Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα Εργων για το 2015 και η κατασκευή της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι σταθερή και όχι πτυσσόμενη.

Αντιδράσεις από την Ενωση

Τις αντιδράσεις της τοπικής Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων έχει προκαλέσει η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει στεγασμένη αγορά.

Οπως σημειώνει ο κ. Μπούντης «είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή στεγασμένης αγοράς. Οπως είναι ήδη γνωστό, από το 2010, το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Δήμος Καρπενησίου, είχε αποφασίσει αρνητικά στην κατασκευή σκεπασμένης λαϊκής αγοράς. Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί ο κάθε πλανόδιος να πουλάει την πραμάτεια του σε καθημερινή βάση, είτε είναι προϊόντα παραγωγού, είτε είδη βιοτεχνίας. Αυτό θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους εμπόρους της πόλης μας, αφού θα έχουμε να ανταγωνιστούμε ένα μόνιμο καθημερινό παζάρι. Δεν θα το ανεχθούμε αυτό και θα αντιδράσουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου