ΑΛΜΥΡΟΣ

Παροπλισμένο πλοίο επί μία τριετία στο αλιευτικό καταφύγιο Αχιλλείου

παροπλισμένο-πλοίο-επί-μία-τριετία-στ-579010

Εγκυμονεί κινδύνους και θα απομακρυνθεί μετά το Πάσχα

Μετά το Πάσχα αναμένεται να απομακρυνθεί το παροπλισμένο πλοίο «ΑΠΟΛΛΩΝ», που βρίσκεται δεμένο στο αλιευτικό καταφύγιο Αχιλλείου, εγκυμονώντας κινδύνους.

Το θέμα έφερε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σάββας Τσόγκας, με σχετική επερώτηση που κατέθεσε και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τρία χρόνια παραμένει παροπλισμένο ένα ιδιόκτητο επιβατηγό πλοίο στο λιμενικό καταφύγιο Αχιλλείου. Το πλοίο έχει εμφανίσει σημάδια σκουριάς και αποτελεί κίνδυνο για θαλάσσια ρύπανση». Προσθέτοντας αναφέρει ότι «είναι φανερό ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, το παροπλισμένο πλοίο εμποδίζει με τη μόνιμη παρουσία του, χωρίς εργασιακή απασχόληση. Εξάλλου, πολλές φορές μεγάλα αλιευτικά σκάφη, ξεφορτώνουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τα εμπορεύματά τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εργασία όλων και να τίθεται και θέμα ασφάλειας, καθώς και άμεσης περιβαλλοντικής μόλυνσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο παραμένει παροπλισμένο μιας και έχει κατασχεθεί λόγω χρεών του ιδιοκτήτη του, εδώ και τρία χρόνια, περίπου.

«Σε λίγους μήνες αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος και σίγουρα η ύπαρξη του εν λόγω πλοίου εντός του λιμανιού, εγκυμονεί κινδύνους», τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τσόγκας και προσθέτει; «Δεν μπορεί να παραμένει αυτό το πλοίο εντός του λιμανιού και να σκουριάζει. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, μιας και αρχίζει η καλοκαιρινή σεζόν για το χωριό, με τα καθημερινά δρομολόγια για Σποράδες, καθώς και εκδρομές ιστιοπλοϊκών σκαφών».

Το θέμα τέθηκε σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, Γιώργο Μαρκάκη, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, στο γραφείο του πρώτου.

Η ύπαρξη του παροπλισμένου πλοίου, προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή μιας και πρόκειται για ένα πλοίο που έχει κατασχεθεί, ενώ την ίδια στιγμή, το Λιμεναρχείο Βόλου και ο Λιμενικός Σταθμός Αμαλιάπολης, δηλώνουν αναρμόδιοι να επέμβουν. Η λύση αναζητείται από τη Δημοτική Αρχή και υπάρχουν σκέψεις για κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, ώστε να απομακρυνθεί από το λιμένα του Αχιλλείου.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, Γιώργος Μαρκάκης τονίζει για το εν λόγω πλοίο ότι «είναι γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται παροπλισμένο. Πρόκειται για επιβατηγό πλοίο, το οποίο έχει σταματήσει τη δραστηριότητά του. Πλέον, ευελπιστούμε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία από πλευράς των αρμόδιων Υπηρεσιών, προκειμένου να γίνει δυνατή η απομάκρυνσή του από το αλιευτικό καταφύγιο. Εχουμε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες του πλοίου και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι μετά το Πάσχα, θα το απομακρύνουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου