ΑΛΜΥΡΟΣ

Κρέας, τσουρέκια και αβγά σε απορους του Αλμυρού

κρέας-τσουρέκια-και-αβγά-σε-απορους-το-580165

Κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη η τοπική Εκκλησία Αλμυρού

Πολυσχιδές το έργο διακονίας της Τοπικής Εκκλησίας Αλμυρού και περιχώρων, ενόψει και των αυξανόμενων αναγκών για βοήθεια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης των καθημερινών αναγκών διατροφής.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, π. Γεώργιος Μπέκας «δυστυχώς, αυξάνονται οι νέοι -κυρίως- άνθρωποι, αρχηγοί οικογενειών, οι οποίοι προσεγγίζουν τα Σπίτια Γαλήνης και ζητάνε βοήθεια. Τις Αγιες αυτές ημέρες, θα μοιράσουμε σε όλες τις οικογένειες που γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα, κρέας, τσουρέκια και αυγά, ώστε να μην τους λείψει τίποτα».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον π. Γεώργιο, στα δύο Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης, σιτίζονται περί τα 100 άτομα (70 στον Αλμυρό και 24 στην Ευξεινούπολη), ενώ δεκάδες είναι οι οικογένειες που καθημερινά δίνονται τρόφιμα. «Το προφίλ του ανθρώπου που ζητάει οποιαδήποτε βοήθεια από την Εκκλησία, έχει διαφοροποιηθεί. Πρόκειται για νέους οικογενειάρχες, έως 40 ετών, οι οποίοι είναι άνεργοι και προσπαθούν με τη βοήθεια της Εκκλησίας να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, μέχρι να βρουν κάποια δουλειά», τονίζει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, ο οποίος προσθέτει τη σημαντική συμβολή της επενδυτικής εταιρείας «Aristo Development», η οποία προσφέρει το λάδι για όλο το χρόνο.

Δρώμενα εντός των Ναών και Αποκαθήλωση στην Ι.Μ. Ξενιάς

Για πρώτη φορά, φέτος, τη Μεγάλη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινό δρώμενο, εντός του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης, το οποίο συνηθίζεται να λαμβάνει χώρα στα νησιά του Αιγαίου.

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου, μετά την ακολουθία των δώδεκα Ευαγγελίων, θα γίνει αναπαράσταση του θρήνου της Παναγίας κάτω από τον Σταυρό του Μαρτυρίου, του Ιησού Χριστού.

Επιπροσθέτως, τη Μ. Παρασκευή, η χορωδία του Ναού θα ψάλει τα εγκώμια στον Επιτάφιο και την Περιφορά, ενώ την ίδια ημέρα, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου, από το λόφο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ξενιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου