ΑΛΜΥΡΟΣ

Διεκδικεί την έδρα του καταδυτικού πάρκου το Αχίλλειο

διεκδικεί-την-έδρα-του-καταδυτικού-πά-580200

Με ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου

Την έδρα της επένδυσης των καταδυτικών πάρκων, με τον απόπλου και κατάπλου από το Αχίλλειο, ζητάει με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του, το Τοπικό Συμβούλιο του παραθαλάσσιου χωριού.

Οπως αναφέρεται σε αυτή, δύο από τα καταδυτικά πάρκα που προβλέπονται για τον Δυτικό Παγασητικό, θα δημιουργηθούν στη θαλάσσια περιοχή του Αχιλλείου και συγκεκριμένα το ένα εντός του όρμου του Πτελεού, ανάμεσα στο Αχίλλειο και στο Πηγάδι, και το δεύτερο στην περιοχή της Αργυρονήσου, ανοιχτά του παραθαλάσσιου οικισμού του Αγίου Δημητρίου.

Το Τοπικό Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η κατασκευή και λειτουργία των καταδυτικών πάρκων κινείται προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση και θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την έλευση τουριστών, ενώ παράλληλα -όπως αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση που έλαβε- θα πρέπει να γίνει επανεξέταση των προτεινομένων τοποθεσιών, να συγκεκριμενοποιηθούν οι περιορισμοί και οι επιπτώσεις σε αλιείς και ναυσιπλοΐα, ώστε να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου Γιώργος Μαρκάκης «στόχος μας είναι να προωθηθεί η κατασκευή των καταδυτικών πάρκων, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο, τις ομορφιές του τόπου μας. Εμείς είμαστε θετικοί στην επένδυση αυτή, αρκεί πρώτα να ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκτάσεις που θα απαγορευθούν τόσο η αλιεία όσο και η ναυσιπλοΐα. Επιπλέον, ζητάμε η έδρα της επένδυσης να είναι το Αχίλλειο, απ’ όπου θα γίνονται ο απόπλους και ο κατάπλους των πλοίων που θα οδηγούν τους επισκέπτες στα καταδυτικά πάρκα, όταν αυτά θα κατασκευαστούν», σημειώνει ο κ. Μαρκάκης.

Την ίδια ώρα, γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με το δήμο Αλμυρού και τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες, ώστε να συντομευθεί η χιλιομετρική απόσταση του χωριού με την Εθνική Οδό, στον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων.

«Στόχος είναι να γίνει πιο σύντομη η απόσταση που χωρίζει το χωριό από την Εθνική Οδό, μέσα από τη διαπλάτυνση υπάρχοντος αγροτικού δρόμου, ο οποίος οδηγεί έξω από τους Αγίους Θεοδώρους. Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να καταστήσει το Αχίλλειο βάση απόπλου και κατάπλου από και προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινόηττας Αχιλλείου και προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή η απόσταση που χωρίζει το χωριό από την Εθνική Οδό είναι δέκα χιλιόμετρα και με τη νέα διαδρομή που θα προτείνουμε, η απόσταση πλέον θα ελαττωθεί κατά τέσσερα χιλιόμετρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου