ΑΛΜΥΡΟΣ

Αύξηση των αδέσποτων ζώων και δηλητηριάσεις

αύξηση-των-αδέσποτων-ζώων-και-δηλητηρ-582726

Προβληματισμός στη δημοτική αρχή Αλμυρού

Εξαρση σημειώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον αριθμό των αδέσποτων στον Αλμυρό, όπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μακρής.

«Κατά αγέλες κάνουν την εμφάνισή τους αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους της πόλης του Αλμυρού αλλά και στα χωριά. Πρόκειται για μέχρι πρότινος δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν ελεύθερα, τα οποία φέρουν λουράκι και βέβαια χωρίς μικροτσίπ, αν και πλέον με την πρόσφατη αλλαγή της Νομοθεσίας, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν στα ζώα τους», τονίζει ο κ. Μακρής.

Από την πλευρά του, ο ιδιώτης κτηνίατρος Νίκος Γερογιάκομος επιβεβαιώνει την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων στον Αλμυρό και στις γύρω περιοχές «το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, βρήκαμε κυνηγετικό σκύλο, παρατημένο στον Αλμυρό, ο οποίος έφερε μικροτσίπ, αλλά δεν το ήξερε ο ιδιοκτήτης του. Οπως διαπιστώσαμε, ο σκύλος ανήκε σε κυνηγό από την Πρέβεζα, ο οποίος ήρθε στην περιοχή μας για να κάνει το χόμπι του» και προσθέτει ο κ. Γερογιάκομος ότι «εκτός όμως από τα πολλά αδέσποτα που υπάρχουν στην πόλη, ιδιαίτερα αυξημένα είναι και τα περιστατικά δηλητηριάσεων. Δυστυχώς, εκτός από τα αδέσποτα, θύματα πέφτουν και δεσποζόμενα ζώα τα οποία βγαίνουν από τις αυλές των ιδιοκτητών τους. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, δεσποζόμενος σκύλος βγήκε στο γειτονικό πάρκο και έφαγε φόλα».

Συναυλία για τα αδέσποτα

Συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τη Ματούλα Ζαμάνη στην αποθήκη της Αλατοστράτας, θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, η οποία στοχεύει στην οικονομική στήριξη ομάδων που ασχολούνται με τη διάσωση και την επιβίωση αδέσποτων.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου για την εκδήλωση:

«Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Ματούλα Ζαμάνη, κατανοώντας ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και στη δοκιμασία των αδέσποτων ζώων, παράλληλα με την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, αποφάσισαν, όποτε είναι εφικτό, να κάνουν κάποιες εμφανίσεις για την οικονομική στήριξη ομάδων που ασχολούνται με τη διάσωση και την επιβίωση των αδέσποτων. Σε αυτό τα πλαίσιο και με τη συνδρομή των μουσικών Αλέξανδρου Κτιστάκη, Τάσου Κοφοδήμου, Βασίλη Λεμονιά και Κωσταντή Παπακωνσταντίνου, θα εμφανιστούν την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου, στην αποθήκη «Αλατόστρατα» στον Αλμυρό και την Μεγάλη Πέμπτη 9 του μηνός στο μπαράκι «Ερωτ’ εράν» στην Αγιά, με ώρα έναρξης τις 10 το βράδυ. Η βραδιά θα συνεχιστεί με το συγκρότημα «Γκιντίκι».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά, υπολογίζοντας στην ευαισθησία των προσερχόμενων, θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης. Η προσπάθεια για ένα καλύτερο κόσμο πρέπει να περιλαμβάνει και τους άλλους συγκατοίκους αυτού του πλανήτη» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου