ΑΛΜΥΡΟΣ

Σταθερές οι χρεώσεις της ΔΕΥΑΑ

σταθερές-οι-χρεώσεις-της-δευαα-584313

Μικρές αυξήσεις στην Ευξεινούπολη με το νέο τιμολόγιο

Στη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού εντάσσονται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Σούρπης, Πτελεού και η Κοινότητα Ανάβρας, με τη Διοίκηση της Επιχείρησης να επιχειρεί να διαμορφώσει πλέον ένα ενιαίο τιμολόγιο χρέωσης στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε την απόφαση 2/2015 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμυρού, Ηλίας Δαλακούρας, ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι από την 1/1/2015, αυξήθηκε η χωρική αρμοδιότητα της Επιχείρησης και πλέον είναι αρμόδια για το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού. Εγινε προσπάθεια ομαδοποίησης, ενώ θα υπάρχει και ενιαίο τιμολόγιο σε περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ετσι θα υπάρχει ειδική τιμολόγηση σε ορεινές και κτηνοτροφικές περιοχές. Σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο για το 2015, οι χρεώσεις στον Αλμυρό θα παραμείνουν οι ίδιες, ενώ μικρές αυξήσεις θα γίνουν στο τιμολόγιο της Ευξεινούπολης» σημείωσε ο κ. Δαλακούρας και ξεκαθάρισε ότι «είναι η πρώτη φορά που διαμορφώνουμε τιμολόγιο για τις περιοχές που εντάσσονται στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν αδικίες μετά την εφαρμογή του, θα τις αποκαταστήσουμε, εκδίδοντας νέα απόφαση, στο μέλλον».

Η προσπάθεια που έγινε από πλευράς της Επιχείρησης είναι να υπάρξει μια ομαδοποίηση των ορεινών και κτηνοτροφικών χωριών, όπως Ανάβρα, Νεοχωράκι, Ανθότοπος, Κωφοί, Κοκκωτοί, Βρύναινα κ.τ.λ., όπου τα 60πρώτα κυβικά κατανάλωσης ανά τρίμηνο, είναι δωρεάν, υλοποιώντας μια «ειδική τιμολόγηση σε ορεινά και κτηνοτροφικά χωριά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δαλακούρας.

Πλέον, όπως διαμορφώνεται το νέο τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. οι περιοχές που εντάσσονται στην αρμοδιότητα της Επιχείρησης, θα έχουν χρεώσεις, όπου δεν είχαν μέχρι πρότινος, όπως το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας του καταναλισκόμενου νερού, η συντήρηση υδρομέτρου, καθώς και ο ΦΠΑ.

Η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία, μετά και την αρνητική ψήφο του Δημοτικού Συμβούλου, Κώστα Νικοβιώτη, ο οποίος ζήτησε να αυξηθούν οι πάγιες καταναλώσεις, αφού στα ορεινά χωριά υπάρχει επάρκεια νερού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου