ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνδέσεις με φυσικό αέριο και στα δημοτικά κτίρια στον Αλμυρό

συνδέσεις-με-φυσικό-αέριο-και-στα-δημο-584786

Αμεσα οι αιτήσεις για συνδέσεις στις οδούς όπου γίνεται η ανάπλαση της Πλατείας

Άμεσα θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις και να υπογράψουν συμβόλαια με την Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου, οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά του κέντρου του Αλμυρού, στις οδούς όπου γίνεται η ανάπλαση της Πλατείας.

Τα παραπάνω επισημαίνει η κυρία Μάγδα Κουκουλιού, εκπρόσωπος της εταιρείας, με δηλώσεις της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν άμεσα αίτηση, να υπογράψουν συμβόλαιο και στη συνέχεια να γίνουν οι υπέργειες αναμονές σύνδεσης. Κι αυτό, διότι, όσο προχωράει η ανάπλαση του Κέντρου, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το εκ νέου σκάψιμο των οδών», επισημαίνει η κ. Κουκουλιού και προσθέτει ότι «οι αιτήσεις έχουν αρχίσει από τις 19 Μαρτίου και ήδη έχει σημειωθεί ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Οπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και ο εκπρόσωπος της ΕΠΑ, Δημήτρης Πώποτας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, η εταιρεία αύξησε κατά 1,5 χιλιόμετρο τον αρχικό σχεδιασμό για το δίκτυο που θα αναπτύξει στην πόλη του Αλμυρού και πρόσθεσε -μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης, Αργύρη Τέφογλου- ότι υπάρχει μελλοντική πρόβλεψη για επέκταση του δικτύου και στη γειτονική κοινότητα.

Τα έργα του φυσικού αερίου θα σταματήσουν από τη νέα εβδομάδα λόγω Πάσχα και θα συνεχίσουν αμέσως μετά. Πλέον, θα προχωρήσει η κατασκευή του μειωτή πίεσης του φυσικού αερίου, ο οποίος έχει χωροθετηθεί απέναντι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, πίσω από συστάδα θάμνων και θα έχει διαστάσεις -μαζί με την περίφραξη- 5χ8 μέτρα. Στη συνέχεια θα είναι εφικτή και η σύνδεση με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που το επιθυμούν.

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΑ, απάντησε ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, το δίκτυο θα είναι έτοιμο και όποιου η ιδιοκτησία βρίσκεται πάνω στο δίκτυο, θα μπορεί να συνδέεται με το φυσικό αέριο.

Αιτήσεις γίνονται στο ΚΕΠ Αλμυρού, όπου στη συνέχεια θα διαβιβάζονται στην εταιρεία, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Εσερίδης.

Θα συνδεθούν και τα δημοτικά κτίρια

Όπως αποκαλύπτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στη σύνδεση των δημοτικών κτιρίων και δημοσίων υπηρεσιών με το δίκτυο του φυσικού αερίου «Σχολεία, εκκλησίες, το πολιτικό αεροδρόμιο και δημόσιες Υπηρεσίες, θα συνδεθούν με το δίκτυο του αερίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου