ΑΛΜΥΡΟΣ

Πασχαλινές αγορές σε σκαμμένους δρόμους

πασχαλινές-αγορές-σε-σκαμμένους-δρόμ-586310

Πτώση της κίνησης από 20% έως 80% καταγράφει ο εμπορικός κόσμος εξαιτίας των συνεχιζόμενων έργων

Σε συνεδρίαση μετά το Πάσχα θα συζητηθεί το αίτημα της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία των έργων της Πλατείας. Η Διοίκηση των Εμπόρων κατέθεσε σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Καλλέ και το Δήμαρχο να δεσμεύονται ότι η συζήτηση θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αμέσως μετά το Πάσχα.

Οι επαγγελματίες του Αλμυρού ζητούν τη συζήτηση του θέματος, μιας και όπως τονίζουν -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «είναι αδύνατον να δουλέψουμε με σκαμμένους τους δρόμους Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αργυροπούλου, Βασιλέως Γεωργίου, Μυρμιδόνων και της κεντρικής Πλατείας, ενόψει Πάσχα».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Παναγιώτης Μπούντης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εστίασης της περιοχής, Βασίλης Κουτσογιάννης, είχαν συνάντηση με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού, Μαριάννα Γκίκα. Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπούντης «η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου, μας έδωσε το χρονοδιάγραμμα εργασιών των επόμενων ημερών. Αμεσα, θα καθαριστούν από τα μπάζα οι Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μυρμιδόνων, ώστε να είναι βατοί οι δρόμοι, ενώ θα παραδοθούν -χωμάτινοι- οι Βασιλέως Γεωργίου και Αργυροπούλου». Σύμφωνα με το πιο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα που έλαβαν οι έμποροι, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην Πλατεία, ενώ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι αναπλάσεις στις οδούς που προβλέπει η μελέτη.

Το αίτημα της Ενωσης για εισαγωγή του θέματος στο Δ.Σ.

Το ερώτημα πώς θα μπορέσουν να δουλέψουν το Πάσχα με σκαμμένους τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταθέτουν προς το Δημοτικό Συμβούλιο οι έμποροι του Αλμυρού με την ανακοίνωση που επέδωσαν προς τον Πρόεδρο του Σώματος, διαμαρτυρόμενοι έντονα για επέκταση του έργου «σπασμωδικά», όπως αναφέρουν, επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μυρμιδόνων, παραμονές της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Οπως αναφέρουν «ήδη, από μαρτυρίες επαγγελματιών η δυσαρέσκεια των πελατών μας αποτυπώνεται σε κάθε ευκαιρία και η επισκεψιμότητα του κέντρου τις τελευταίες ημέρες δείχνει κάμψη του 20% και στα καταστήματα που πλήττονται άμεσα 70-80%. Οι τελευταίες εξελίξεις μας αναγκάζουν να διαμαρτυρηθούμε «εντονότατα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και -μεταξύ άλλων- θέτουν τα εξής ερωτήματα προς τους αρμόδιους:

«Γιατί δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οδοί που ξεκίνησαν από 1 Οκτωβρίου 2014; Γιατί ο εργολάβος που επιλέχθηκε δεν διαθέτει προσωπικό; Γιατί το συνεργείο του δεν λειτουργεί και το Σαββατοκύριακο; και προσθέτουν: «Διακρίνοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή μα και στην τωρινή θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε ενάντια σε κανένα έργο που αναβαθμίζει τον τόπο μας στη βάση όμως που σέβεται την τοπική μας οικονομία και δεν την βλάπτει.

– Είμαστε έμποροι που σημαίνει «πρακτικά μυαλά» δεν είμαστε «αναχρονιστικοί» και «γραφικοί» και αυτό που ζητάμε σε ό,τι γίνεται που μας αφορά είναι να υπάρχει σχεδιασμός, πρόγραμμα, αποτέλεσμα και να μετράει και η γνώμη μας.

– Θέλουμε άμεσα να παραδοθεί το κομμάτι της Βασιλέως Γεωργίου και της Αργυροπούλου, ο εργολάβος να τριπλασιάσει το συνεργείο του, να δουλεύει νυχθημερόν και τα Σαββατοκύριακα και ότι τελειώνει να παραδίδεται με τσιμέντο και όχι χωμάτινο. Θέλουμε οι τεχνικές υπηρεσίες να κατανοούν τις ανάγκες μας, ώστε οι εμπορικοί δρόμοι να είναι λειτουργικοί και εύχρηστοι», σημειώνουν οι έμποροι και κλείνουν το αίτημά τους ως εξής: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι για επιπλέον «αυθαιρεσίες» και θα εντείνουμε την μαχητικότητα μας εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου