ΑΛΜΥΡΟΣ

Κλειδώνουν οι τιμές σε αρνί, κατσίκι

κλειδώνουν-οι-τιμές-σε-αρνί-κατσίκι-586360

Αύριο σε Αλμυρό, Τύρναβο συναντώνται παραγωγοί και κρεοπώλες

Διαμορφώνονται αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι. Στο «παζάρι» στον Αλμυρό και τον Τύρναβο παραγωγοί και κρεοπώλες ανταμώνουν και αποφασίζουν το κόστος. Οι κρεοπώλες θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν τις φετινές τιμές τη Μ. Δευτέρα.

Εξαλλου όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα τόσο εκδηλώνεται ολοένα και πιο έντονα το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος είπε ότι αν και γενικότερα υπάρχει αβεβαιότητα, ωστόσο οι καταναλωτές μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνονται και προχωρούν στις καθιερωμένες παραγγελίες για το Πάσχα.

Η προσφορά σε σχέση με τη ζήτηση, είπε ο ίδιος, θα καθορίσει την τελική τιμή, ενώ λαμβάνονται υπόψιν και οι ιδιαιτερότητες κάθε χρονιάς.

Φέτος υπήρξαν μεγάλες απώλειες ζωικού κεφαλαίου λόγω του καταρροϊκού πυρετού, γεγονός πάντως που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών, καθώς μπορεί να παρουσιαστεί και μικρότερη ζήτηση. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν οι εισαγωγές.

«Μ. Δευτέρα θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους καταναλωτές για τη διαμόρφωση των τιμών. Προς στιγμήν δεν γνωρίζουμε ούτε και μπορούμε να προδικάσουμε το κόστος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, οι κρεοπώλες συνιστούν για το πασχαλινό τραπέζι «ποιοτικό, ελληνικό αρνί και κατσίκι από τον κρεοπώλη της γειτονιάς ώστε να έχει γεύση παράδοσης».

Σύμφωνα με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, «οι παραδοσιακοί επαγγελματίες του χώρου, οι κρεοπώλες, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική εξυπηρέτηση των πελατών τους αυτές τις ημέρες. Στόχος είναι οι καταναλωτές να προμηθευτούν αυτό που ανταποκρίνεται στον οικονομικό προγραμματισμό και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη πως ταυτόχρονα συμβάλλουν ώστε ο παραδοσιακός κρεοπώλης της γειτονιάς τους να είναι πάντα εκεί και όλες τις υπόλοιπες μέρες του έτους για την προσωπική εξυπηρέτησή τους».

Δίνοντας οδηγίες για την αγορά του αρνιού η ΕΔΟΚ, αναφέρθηκε ειδικά στον «πόλεμο» μεταξύ των σουπερμάρκετ για το ποιος θα δώσει τη χαμηλότερη προσφορά, επισημαίνοντας ότι σχεδόν πάντα η διάρκεια της προσφοράς και οι ποσότητες που διατίθενται, είναι ολίγων ημερών και σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.

Για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, ενημερώνει ότι αν και δεν έχει εξαλειφθεί, ωστόσο έχει περιοριστεί πολύ, με τους ελέγχους και την επαγρύπνηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου