ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείωση των τελών χρήσης για το παζάρι Αλμυρού

μείωση-των-τελών-χρήσης-για-το-παζάρι-α-587347

Αποφάσισε προχθές το δημοτικό συμβούλιο

Λιγότερα έσοδα, αλλά και έξοδα, θα έχει η φετινή διοργάνωση του παζαριού για το Δήμο Αλμυρού, όπως προκύπτει μετά την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, για μείωση στις τιμές ενοικίασης παραπηγμάτων, αλλά και στις τιμές κατασκευής παραγκών.

Μειώσεις στις τιμές ενοικίασης των παραπηγμάτων του παζαριού Αλμυρού, θα ισχύσουν από την επόμενη διοργάνωση του Αυγούστου.

Οπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι τιμές μειώνονται ελαφρώς, ανά ζώνη και ανά νούμερο, σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής.

Οι μειώσεις στις τιμές τελών χρήσης γίνονται σε όλες τις ζώνες του παζαριού και κυμαίνονται από 15 έως 20 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό και τη ζώνη της παράγκας.

Επιπροσθέτως, μειώσεις θα υπάρχουν και στο τίμημα που καταβάλλεται για την κατασκευή των παραπηγμάτων η οποία από 7.000 ευρώ που στοίχιζε, θα κοστίζει 6.000 ευρώ στον ανάδοχο που θα αναλάβει την κατασκευή τους.

Επίσης, ο αριθμός των θέσεων ορίζεται περίπου στις 550 και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα μπορεί να τον αυξομειώνει με απόφασή της, χωρίς να απαιτείται έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, έως τις 30 Μαΐου κάθε έτους.

Οπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη μείωση, προς όφελος των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο παζάρι. Συναισθανόμενοι το ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, αποφασίσαμε, όπως μειώσαμε κατά 20% τα δημοτικά τέλη, να κάνουμε μειώσεις και στα τέλη του παζαριού. Η απώλεια εσόδων για το Δήμο Αλμυρού από τη φετινή εμποροπανήγυρη αναμένεται να ανέλθει σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς στο ποσό των 15.000 ευρώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου