ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη ΔΕΥΑΑΛ περνά η αρμοδιότητα της άρδευσης

στη-δευααλ-περνά-η-αρμοδιότητα-της-άρδ-588952

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού

Μοντέλο… αλά ΔΕΥΑΜΒ στον τομέα της άρδευσης ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Δήμος Αλμυρού. Πέρυσι τα δημοτικά ταμεία επιβαρύνθηκαν με ποσό ύψους 107.000 ευρώ για τα έξοδα της άρδευσης σε Πλάτανο και Κρόκιο, τα οποία αρνήθηκαν να καλύψουν οι παραγωγοί με τους οποίους συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αρης Καραγεώργος. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο υιοθέτησε κατά πλειοψηφία πρόταση του επικεφαλής μειοψηφίας, Νίκου Τσανή να εξετάσει η ΔΕΥΑΑΛ σε διοικητικό της συμβούλιο την προοπτική να αναλάβει η ίδια την αρμοδιότητα της άρδευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεώργοa «υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιους παραγωγούς, για επαναλειτουργία των αντλητικών συστημάτων, έγινε συνάντηση μαζί τους και δεν δέχθηκαν να καλύψουν τα έξοδα λειτουργίας. Ο Δήμος, κατά την περυσινή περίοδο, έδωσε μόνο για τα αρδευτικά Πλατάνου το ποσό των 100.000 ευρώ (ρεύμα, ζημιές, υδρονομείς), ενώ για το Κρόκιο 7.000 ευρώ, στο σύνολο».

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Εσερίδης ενημέρωσε το σώμα ότι η πρόταση είναι εάν θέλουν οι παραγωγοί να ποτίσουν, θα το κάνουν με 90 ευρώ το στρέμμα, «προκειμένου να εξορθολογίσουμε την κατάσταση».

Ο Νίκος Τσανής κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν ήταν προετοιμασμένη να λύσει το πρόβλημα προτείνοντας «να αναλάβει η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. τις αρμοδιότητες των αρδευτικών συστημάτων» και πρόσθεσε ότι πρέπει «να γίνει έκτακτο Συμβούλιο στην Επιχείρηση και να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα, με μία προϋπόθεση: Η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ να αναλάβει όλη την κατάσταση από μηδενική βάση, χωρίς να εγείρει απαιτήσεις οφειλών».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., Ηλίας Δαλακούρας επισήμανε τα εξής: «Θα πρέπει να γίνει τεχνικός εξορθολογισμός στον τρόπο που λειτουργούν οι πομώνες, αφού αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Να γίνει ένα έκτακτο συμβούλιο στην επιχείρηση και να διερευνήσουμε το θέμα».

Τελικά, ο Δήμαρχος Αλμυρού, μετά τις αντιδράσεις που υπήρχαν, υιοθέτησε την πρόταση του κ. Τσανή και ζήτησε να ψηφιστεί η πρότασή του επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας, για μεταφορά των αρμοδιοτήτων του αρδευτικού συστήματος Πλατάνου και Κροκίου στη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού.

Ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τάχθηκε κατά της πρότασης Τσανή και τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να τα λύνει ο Δήμος και όχι μία Επιχείρηση που θα λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τοποθέτηση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Τσόγκας. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Προσλήψεις για το 2015

Σε προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις (μέσω ΑΣΕΠ) ενός πολιτικού μηχανικού και ενός τοπογράφου και με 11μηνες συμβάσεις δύο βρεφονηπιοκόμοι και μία μαγείρισσα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς Αλμυρού και Ευξεινούπολης. Ο δεύτερος είναι κλειστός τους τελευταίους μήνες λόγω έλλειψης προσωπικού και με τις προσλήψεις αυτές, πρόκειται να επαναλειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Στην Υπηρεσία Καθαριότητας, θα προσληφθούν 21 άτομα με 8μηνες συμβάσεις, εκ των οποίων 15 εργάτες, δύο χειριστές, τρεις οδηγοί και ένας υδραυλικός για το 2015, μέσω ΑΣΕΠ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου