ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρέη στη ΔΕΥΑ Αλμυρού 680.000 ευρώ

χρέη-στη-δευα-αλμυρού-680-000-ευρώ-590974

Νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, αλλά αρκετά υψηλές, είναι οι οφειλές καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή της Επιχείρησης Κώστα Μπέκα, οι συνολικές οφειλές καταναλωτών της Δ.Ε.Υ.Α. σε ύδρευση και αποχέτευση, ανέρχονται το διάστημα αυτό στις 680.000 ευρώ.

Το παραπάνω ποσό αναλύεται σε 190.000 ευρώ από τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης και τα υπόλοιπα 490.000 ευρώ από ύδρευση, ενώ σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί του τελευταίου τριμήνου (190.000 ευρώ), οι οποίοι δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι.

«Την περίοδο αυτή, έχουν αυξηθεί τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης. Ιδιαίτερα κρίσιμο για εμάς ήταν το γεγονός ότι με την τελευταία ρύθμιση του περασμένου Νοεμβρίου, ήρθαν 70 έως 80 οφειλέτες και έκαναν ρύθμιση στις οφειλές τους και μάλιστα δίνοντας μεγάλα ποσά με εφάπαξ καταβολή, από 1.000 έως 2.000 ευρώ», σημειώνει ο κ. Μπέκας και προσθέτει ότι «από αυτούς που ήρθαν και ρύθμισαν τις οφειλές τους, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στη συνέχεια και έχασαν το δικαίωμα σε αυτή».

Οι οφειλές των 680.000 ευρώ είναι μειωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μιας και είχαν φθάσει στις 700.000 ευρώ, αλλά ακόμα παραμένουν βρόγχος στην εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με στοιχεία, υπάρχουν οφειλέτες στη Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ. που δεν έχουν πληρώσει λογαριασμούς τα τελευταία εφτά έως οκτώ χρόνια με τα ποσά να ανέρχονται από 5.000 έως 10.000 ευρώ. «Τα ποσά αυτά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τα εισπράξουμε μιας και δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς των ιδιωτών. Η μόνη λύση για να τα εισπράξουμε είναι να καταφύγουμε δικαστικά», τονίζει ο Κώστας Μπέκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου