ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατεστραμμένη η αγροτική οδοποιία στον Αλμυρό

κατεστραμμένη-η-αγροτική-οδοποιία-στ-591217

Τις επόμενες ημέρες προχωράει η αποκατάσταση από τα μηχανήματα του Δήμου

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διέλευση, σε κάποιες περιπτώσεις.

Οπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, Πρόεδροι των χωριών του Δήμου Αλμυρού «οι βροχοπτώσεις ήταν πραγματικά πρωτοφανείς το φετινό χειμώνα σε ένταση και διάρκεια». Οι ζημιές που έχουν υποστεί αγροτικοί δρόμοι είναι μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, Κώστας Παπαδογιάννης «υπάρχουν δρόμοι που έχουν κοπεί στη μέση, με αποτέλεσμα ελαιοπαραγωγοί της περιοχής να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να φθάσουν στα κτήματά τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αχιλλείου, Γιώργος Μαρκάκης σημειώνει ότι «υπάρχουν δρόμοι με σοβαρά προβλήματα. Βέβαια, όσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άστατες, σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση από πλευράς Δήμου. Παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου είχαν γίνει και το περασμένο φθινόπωρο», ενώ ο ομόλογός του από τους Αγ. Θεοδώρους σημειώνει ότι «έχει γίνει καταγραφή των ζημιών και θα τα γνωστοποιήσουμε στο Δήμο Αλμυρού. Σε κάποιους δρόμους έχουν ανοίξει χαντάκια», ενώ το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος των ορεινών Κοκκωτών, Ευστάθιος Πολυμέρου τονίζει ότι «τα προβλήματα και στη δική μας κοινότητα είναι πολλά. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχουμε δει κάποιο μηχάνημα του Δήμου Αλμυρού, για επισκευή της αγροτικής οδοποιίας. Το επόμενο διάστημα, οι κτηνοτρόφοι θα οδηγήσουν τα κοπάδια τους σε πιο υψηλά σημεία της Οθρυς. Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί ότι θα στείλει μηχανήματα να επιδιορθώσουν τη ζημιά και θα το κάνει».

Ο Πρόεδρος της Ανάβρας Γεώργιος Τσανής, στέκεται στην ποσότητα της βροχής που έπεσε τις τελευταίες εβδομάδες και τονίζει ότι «οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές, αλλά προς το παρόν είναι προσβάσιμοι. Περιμένουμε την αποκατάστασή τους από το Δήμο Αλμυρού. Ζημιές σημειώθηκαν και σε υποδομές του Περιβαλλοντικού Πάρκου Ανάβρας, με ένα κομμάτι του χλοοτάπητα να έχει υποστεί ζημιές, όπως και στο αυτόματο σύστημα άρδευσης».

Κ. Βαλαμούτης: Τις επόμενες ημέρες, όλα τα μηχανήματα στη «μάχη»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Κώστας Βαλαμούτης τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα εξής: «Σίγουρα, τα προβλήματα είναι μεγάλα και πολλά. Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί ότι τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα δώσουν μάχη τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών. Αυτή είναι και η πρώτιστη προτεραιότητα που έχουμε βάλει ως Υπηρεσία. Σε περίπτωση που χρειαστεί, θα προβούμε και σε μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στην πιο γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και η έκταση του Δήμου, από Αχίλλειο μέχρι Ανάβρα, είναι μεγάλη». Καταλήγοντας αναφέρει ότι «είναι στοίχημα για εμάς να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες. Βέβαια, αυτό θα εξαρτηθεί και από την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, αφού εάν δεν «στεγνώσουν» οι δρόμοι, δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου