ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανοιχτή η αγορά του Αλμυρού την Κυριακή των Βαΐων

ανοιχτή-η-αγορά-του-αλμυρού-την-κυριακ-595934

Απόφαση των εμπόρων σε πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης

Ανοιχτή θα παραμείνει η αγορά του Αλμυρού την Κυριακή των Βαΐων, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των εμπόρων Παναγιώτη Μπούντη «η απόφασή μας είναι να παραμείνει ανοιχτή η αγορά της πόλης μας την Κυριακή των Βαΐων, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, μιας και κάτι ανάλογο θα γίνει σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Οφείλουμε, λοιπόν, να κρατήσουμε ανοιχτή την αγορά την ημέρα αυτή».

Το υπόλοιπο εορταστικό πρόγραμμα της αγοράς του Αλμυρού θα είναι το εξής: από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Πέμπτη από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:00 και το απόγευμα από 17:30-21:00. Την Μεγάλη Παρασκευή, η αγορά θα λειτουργήσει σε συνεχές ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο από τις 8:30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Νομική συμβουλή για την εξέλιξη των έργων

Νομική συμβουλή για την εξέλιξη των έργων της ανάπλασης του Κέντρου της πόλης, αποφάσισαν -στην ίδια συνεδρίαση- να ζητήσουν οι Επαγγελματοβιοτέχνες του Αλμυρού.

Οπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Μπούντης: «Αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε νομική συμβουλή, ώστε να κοστολογήσουμε τη ζημιά που θα υποστεί η αγορά της πόλης μας από τα έργα, ενώ θα ζητήσουμε και το πλήρες χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Με το πέρασμα των μηνών και όσο οι κεντρικοί δρόμοι παραμένουν σκαμμένοι, η αγορά θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο. Η πορεία των έργων θα πρέπει να δίνει τον αέρα να δουλεύουμε κι εμείς. Εάν το έργο δεν έχει τη σωστή πορεία, θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για την αγορά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπούντης.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες αναμένεται να καταθέσουν επίσημο αίτημα προς τον Δήμο Αλμυρού, ώστε να τους δοθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα εξέλιξης εργασιών.

Από «κόσκινο» το παζάρι

Ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους θα πρέπει να περάσουν από «κόσκινο» όσους καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής, το επόμενο διάστημα. Αυτό αποφάσισαν να ζητήσουν από τον Δήμο Αλμυρού, οι επαγγελματίες, αφού όπως είπαν χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «θα πρέπει όσοι καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής στο παζάρι, να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα κτλ.). Θα πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο άλλος να ενοικιάζει παράγκες και στη συνέχεια να τις επινοικιάζει σε άλλους επαγγελματίες».

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος

Η σύσταση Τράπεζα Αίματος που θα εξυπηρετεί ανάγκες των μελών που θα προκύπτουν, αποφασίστηκε στην ίδια συνεδρίαση. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνεργασία με Συλλόγους της περιοχής -και όχι μόνο- που διαθέτουν ήδη Τράπεζες Αίματος (ΑμΕΑ, Γονέων και Κηδεμόνων, «Αλληλεγγύη»), ώστε να δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις και να ευοδωθεί η πρωτοβουλία αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου