ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξορθολογίζει τα έξοδα η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμυρού

εξορθολογίζει-τα-έξοδα-η-διοίκηση-της-598714

Προσπάθεια εξορθολογισμού των εξόδων και των προμηθειών καταβάλει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Μιχάλη Μακρή, «έχουμε μειώσει τις προμήθειες για το καινούριο έτος στο 1/3 του αντίστοιχου περυσινού προϋπολογισμού για τα Σφαγεία. Στόχος μας είναι ο περιορισμός των εξόδων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα και να μπορούμε να καλύπτουμε με αυτά, τις ελλιπείς χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε από το κεντρικό Κράτος», σημειώνει ο κ. Μακρής και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή έχουμε εννέα εργαζόμενους στα προγράμματα ΚΔΑΠ και στους παιδικούς σταθμούς, που υπάγονται στην Κοινωφελή. Η μισθοδοσία τους σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται ετησίως σε 167.000 ευρώ, αλλά το Κράτος αποστέλλει μόλις τις 111.000 ευρώ. Οι υπόλοιπες 50.000 ευρώ, καλύπτονται από τον Δήμο».

Το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμυρού, αποφάσισε ήδη τη μείωση του ύψους των συμβάσεων που υπογράφονται, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Την ίδια στιγμή, έγιναν προσπάθειες από τη νέα Διοίκηση ώστε να επιτευχθούν πιο συμφέρουσες συμφωνίες με εξωτερικούς συνεργάτες. Οπως σημειώνει ο κ. Μακρής «ήδη, τα υποπροϊόντα από τα Σφαγεία φορτώνονται από φορτηγό της ιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η Κοινωφελής, ενώ μέχρι τώρα η μεταφορά βάρυνε τη δική μας Επιχείρηση» και προσθέτει ότι «μέχρι πριν από μερικούς μήνες, η τιμή των υποπροϊόντων ανά κιλό, μας απέφερε 0,10 ευρώ, ενώ πλέον χρεώνονται προς 0,18 ευρώ το κιλό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου