ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκαινιάστηκε το εργαστήριο πληροφορικής

εγκαινιάστηκε-το-εργαστήριο-πληροφο-619207

Του Γυμνασίου Ευξεινούπολης μετά τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από το Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιο, στις 11 το πρωί το νέο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Πρόκειται για ένα εργαστήριο που προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να αναβαθμίσουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου και τελικά αυτό επετεύχθη με τη βοήθεια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Η σημερινή ημέρα – εκδήλωση είναι ιδιαίτερη για το σχολείο, είναι μέρα χαράς, γιατί απέκτησε καινούργιο εργαστήριο πληροφορικής» είπε η Διευθύντρια του Γυμνασίου, Μαρία Σταυραντώνη.

Η ίδια πρόσθεσε ότι: «Στις προσπάθειες αυτές για την αναβάθμιση του σχολείου, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν, ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα ένα σημαντικό ίδρυμα της χώρας μας, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές που είχε η Διευθύντρια με την υπεύθυνη του ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αξιολόγησε τις δράσεις του σχολείου και εκτίμησε τη δουλειά όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να αποφασίσει για τη χορηγία του.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. Σταυραντώνη είπε: «Αισθάνομαι υπερήφανη για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, διότι όλοι μαζί συνεργαζόμαστε ακούραστα και με παραδειγματική ευσυνειδησία για να επιτελέσουμε το παιδαγωγικό και διδακτικό μας έργο, αλλά και για τους μαθητές που διαπαιδαγωγούμε. Ομαδικά λοιπόν, συλλογικά κερδίσαμε την εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να έχουμε ένα καινούριο εργαστήριο Πληροφορικής σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο αντικαθιστά Η/Υ 15ετίας, ένα διαδραστικό σύστημα και έναν προτζέκτορα, δωρεά του Ιδρύματος.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, μια τέτοια γενναιόδωρη δωρεά είναι συγκινητική για τους μαθητές του σχολείου μας και είναι σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς να έχουμε τέτοιους συμπαραστάτες στο παιδαγωγικό και διδακτικό μας έργο. Με το νέο Τεχνολογικό Εξοπλισμό αναβαθμίζονται οι υποδομές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και παράλληλα εμπλουτίζεται η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και προκλήσεις τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους διδάσκοντες που αποτυπώνονται στην καινοτομία και τη διαδραστικότητα».

Τέλος, εκ μέρους των μαθητών, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, εξέφρασε δημόσια προς το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος τις θερμές τους ευχαριστίες για τη δωρεά του Τεχνολογικού Εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής και ενός Διαδραστικού Συστήματος, που πραγματοποίησε στο σχολείο τους.

H Διευθύντρια πρόσφερε στον Μητροπολίτη κκ. Ιγνάτιο μια εικόνα ως αναμνηστικό δώρο της επίσκεψής του στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Περιφερειακή Διευθύντρια Βασιλική Ζιάκα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Δοδοντσάκης, ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Ιγνάτιος.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερόμενων ο π. Γεώργιος Μπέκας, ο π. Γεώργιος Γιαννιός, o π. Ευστάθιος Βαρβαρέλλης, ο Σχολικός Σύμβουλος Γεώργιος Κοντομήτρος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης, Αργύρης Τέφογλου, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αλμυρού Γεώργιος Χορταριάς, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού Χρήστος Καλλές, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού Αθανάσιος Γκαλογιάννης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης Γεώργιος Ματούλας, η Υποδιευθύντρια του ΓΕΛ Αλμυρού Χρύσα Μαρδάκη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου