ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συζήτηση για το εργοταξιακό ρεύμα

αναβλήθηκε-για-την-τετάρτη-η-συζήτηση-620606

Ομόφωνα οι περισσότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού για τη διευθέτηση χρεώσεων παλαιότερων ετών που αφορούν παροχές εργοταξιακού ρεύματος.

Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού αποφάσισε να περιμένει την απάντηση του υπουργείου μετά από το ερώτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η παράταξη του κ. Νίκου Τσανή ζήτησε να εγκριθεί η πρότασή της για άρση όλων των προσαυξήσεων και των προστίμων και να οριστούν δημοτικά τέλη και δημοτικοί φόροι μόνο για τα έτη 2013-2014 χωρίς καμία προσαύξηση και πρόστιμα.

Μετά από διαβούλευση το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για την αναβολή λήψης απόφασης.

Εξάλλου, ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να ενισχύσει την ανακύκλωση στο δήμο Αλμυρού με διαγωνισμό για την προμήθεια 50 κάδων απορριμμάτων.

Τάχθηκε υπέρ και για την απευθείας ανάθεση των εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων του δήμου μετά τον άγονο διαγωνισμό.

Η συνεδρίαση ενέκρινε την έκθεση οικονομικών στοιχείων Δ’ Τριμήνου του προϋπολογισμού του δήμου, ενώ το συμβούλιο τάχθηκε σύμφωνο με το τουριστικό πρόγραμμα για το τρέχον έτος.

Μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων η σύμβαση ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού και η επιστολή σύνδεσης με εγγυητική επιστολή όπως και η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.

Ολες οι παρατάξεις συμφώνησαν και ανάθεσαν τις αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας σε υπαλλήλους του δήμου, ενώ μεταξύ άλλων συγκρότησαν επιτροπή εκτίμησης Καταλληλότητας Ακινήτων.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η ανταλλαγή ακινήτων στην Τοπική Κοινότητα Βρύναινας μεταξύ του δήμου Αλμυρού και του Κωνσταντίνου Χουλιαρά καθώς και η ανταλλαγή ακινήτων στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου μεταξύ του δήμου και ενδιαφερόμενων.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι διαγραφές χρεών από βεβαιωτικούς καταλόγους του δήμου, ενώ δεκτό έγινε το αίτημα του Συλλόγου «Κίνηση Νέων Σούρπης» που ζήτησε την παραχώρηση της χρήσης μικρής αίθουσας.

Ερωτήσεις Ν. Τσανή

Να σημειωθεί, ότι στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αναγνώστηκαν δύο ερωτήσεις που κατάθεσε η παράταξη του κ. Νίκου Τσανή. Συγκεκριμένα, η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού» ζήτησε να ενημερωθεί για την κεντρική ιδέα των σχεδίων ή σκέψεων της δημοτικής αρχής για την «ξηρή ή ψυχρή καύση απορριμμάτων» και τι μέλλει γενέσθαι με την αιτούμενη παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 της χρήσης χώρων παραχώρησης του δήμου σε ΚΕΚ. Ειδικά για το τελευταίο, επισημάνθηκε ότι το ΚΕΚ υλοποιεί πρόγραμμα Voucher με συνολικά 57 ωφελούμενους άνεργους, ενώ έχει εγκριθεί πρότασή του στο πλαίσιο του ΤΟΠΣΑ επίσης για ανέργους, 60 τον αριθμό, με αμοιβή εκπαιδευόμενων 30.000 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου