ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύο κιλά ηρωίνης και 3,7 κιλά κάνναβης μετέφερε σε κομπρεσέρ Ιρακινός

δύο-κιλά-ηρωίνης-και-37-κιλά-κάνναβης-με-628712

Χιλιάδες δόσεις ηρωίνης θα διοχετεύονταν σε πιάτσες τοξικομανών

Είκοσι χιλιάδες δόσεις ηρωίνης και αμέτρητα τσιγάρα κάνναβης θα έριχνε στις πιάτσες τοξικομανών της Μαγνησίας 50χρονος Ιρακινός αν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου δεν διέκοπτε χθές το βράδυ τη δράση του στον Αλμυρό, ενώ αποχωρούσε από το σταθμό του ΚΤΕΛ, αφήνοντας πίσω του ένα κομπρεσέρ αέρος, που άφωνοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ήταν ειδική κρύπτη ναρκωτικών.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου τις τελευταίες εβδομάδες μετά την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που εισήγαγε ηρωίνη από Τουρκία και Αλβανία.

Για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ο αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Τόλιας και ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, Διαμαντής Καρβέλης παραχώρησαν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 50χρονος αποτελούσε το μεταφορέα ναρκωτικών που αναζητούσαν το τελευταίο διάστημα οι διωκτικές αρχές έχοντας την πληροφορία ότι αλλοδαπός μετέφερε ναρκωτικά -και μάλιστα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης- από την Αθήνα.

Ομάδα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αποτελούμενη από δέκα άτομα μετείχε στην επιχείρηση στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες και παρακολουθούσε τον 50χρονο. Τελικά χθές, ο μεταφορέας ανέβηκε σε λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και ταξίδεψε μέχρι τον Αλμυρό όπου κατέβηκε στη στάση παίρνοντας τις αποσκευές του, μία βαλίτσα και το κομπρεσέρ.

Οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον παρακολουθούν διακριτικά προκειμένου να εντοπίσουν τον αποδέκτη των ναρκωτικών. Ομως, ο συλληφθείς παρέμενε παράμερα στο σταθμό χωρίς κανένας να παρουσιάζεται.

Μετά από 45λεπτη αναμονή αποφάσισε να φύγει, αφήνοντας πίσω του διακριτικά το κομπρεσέρ. Οι αστυνομικοί τότε άλλαξαν σχέδια και προκειμένου μη τον χάσουν κινήθηκαν να τον συλλάβουν, ενώ ο 50χρονος ζητούσε βοήθεια.

Σε ώρα αιχμής, όπως ήταν, μάρτυρες του περιστατικού έσπευσαν να βοηθήσουν το μεταφορέα των ναρκωτικών καθώς δεν γνώριζαν ότι οι άνδρες με τα πολιτικά ρούχα που τον είχαν ακινητοποιήσει ήταν αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη και έψαξαν τη βαλίτσα του όπου δεν βρήκαν τίποτα το ύποπτο. Στη συνέχεια κατάσχεσαν το κομπρεσέρ, που αποδείχτηκε ότι έκρυβε τέσσερις συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 1.983 γραμμαρίων και τρεις συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3.774 γραμμαρίων.

Ο μεταφορέας είχε κόψει τη λαμαρίνα του κομπρεσέρ, είχε αφαιρέσει από το εσωτερικό το μηχανισμό του, είχε κρύψει τα ναρκωτικά εκεί και στη συνέχεια κόλλησε τη λαμαρίνα στη θέση της με πολυουρεθάνη. Ο κόσμος που συνέχιζε να παρακολουθεί την «περίεργη» σύλληψη εκτονώθηκε με επιβραβεύσεις στους αστυνομικούς για τη σύλληψη του δράστη.

Να επισημανθεί ότι στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 50 ευρώ ως προερχόμενο από ναρκωτικά καθώς επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον Ανακριτή Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου