ΑΛΜΥΡΟΣ

Γνωρίζουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου

γνωρίζουν-το-επάγγελμα-του-ασφαλιστι-629076

Οι μαθητές της Α’ Τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού ενημερώθηκαν για το επάγγελμα από υπεύθυνο ασφαλιστικού γραφείου

Ενημέρωση για το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου είχαν την περασμένη Πέμπτη οι μαθητές της Α’ Τάξης 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού. Στο πλαίσιο του μαθήματος Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου και ενημερώθηκαν για το επάγγελμα από τον ασφαλιστικό σύμβουλο Χρήστο Ξυδόπουλο – υπεύθυνο ασφαλιστικού γραφείου στον Αλμυρό.

Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τα κύρια χαρακτηριστικά του Επαγγέλματος τουΑσφαλιστικού Συμβούλουμε κυριότερο αυτό που αφορά τη συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση των νέων δεδομένων που κάθε φορά παρουσιάζονται στο χώρο των Ασφαλίσεων, πέραν των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανότητας που αφορούν τον κάθε εργαζόμενο με θέματα Ασφάλισης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες του Ασφαλιστικού Συμβούλουπου είναι ευρύτατες και περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να απειληθεί από κίνδυνο ή να προκαλέσει ανασφάλεια και φόβο από το ενδεχόμενο απώλειάς του.
Πέρα από την ασφάλιση των τροχοφόρων, που είναι υποχρεωτική, ο ασφαλιστής πρέπει να διερευνήσει τις ανάγκες του πελάτη και να προσπαθήσει να τις καλύψει. Και αυτό ξεκινά από την ασφάλεια περιουσιακών στοιχείων έναντι κλοπής, ζημιάς, πυρκαγιάς, πλημμύρας και εκτείνεται στην εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σύνταξης, αλλά και στην αντιμετώπιση των συνεπειών από ατύχημα, αναπηρία ή και απώλεια της ίδιας της ζωής του πελάτη και τα αντίστοιχα ασφαλιστικά προϊόντα που μπορούν να καλύψουν αυτές.

Τέλος, έγινε αναφορά στις εργασιακές συνθήκες και τις οικονομικές απολαβές του Ασφαλιστικού Συμβούλουκαι εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές ότι σήμερα σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εργασίες γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, του Διαδικτύου (Internet) και e-banking.

Ακολούθησαν ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις, καθώς και συζήτηση σε θέματα που έθεσαν οι μαθητές για το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Συμβούλουκαι η ενημερωτική συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες όλων, μαθητών και εκπαιδευτικού για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σε θέματα ασφαλίσεων από τον κ. Ξυδόπουλο.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου της Ομάδας προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον με την πρόσκληση και άλλων υπευθύνων, όπως αυτό που θα γίνει σύντομα για το επάγγελμα του Λογιστή, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 2015.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου