ΑΛΜΥΡΟΣ

Κέρδισε ασημένιο μετάλλιο ο Ευστάθιος Ηλιάκης

κέρδισε-ασημένιο-μετάλλιο-ο-ευστάθιο-629124

Διάκριση του μαθητή του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών «Αρχιμήδης»

Το ασημένιο μετάλλιο και μαζί το εισιτήριο για την 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, κέρδισε ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Ευστάθιος Ηλιάκης

Το Σάββατο 28 Μαρτίου διεξήχθη στην Αθήνα η 3η φάση «Αρχιμήδης» του Μαθηματικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, όπου διακρίθηκαν 25 μαθητές και ανάμεσα σε αυτούς και ο μαθητής Ευστάθιος Ηλιάκης του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, ο οποίος έλαβε ασημένιο μετάλλιο. Τόσο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού όσο και στην τελετή βράβευσης και απονομής των μεταλλίων η οποία έγινε την Κυριακή 1 Μαρτίου, το πρωί, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παραβρέθηκε και συνεχάρη εκ μέρους του Παραρτήματος της ΕΜΕ Μαγνησίας η Ειδ. Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής κ. Δημητρακοπούλου Στέλλα.

Μαθηματική διημερίδα

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων και κυρίως της ενδυνάμωσης των μαθητών της όσον αφορά τα Διαγωνιστικά Μαθηματικά, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνει τη 2η Διημερίδα για τα Μαθηματικά με προσκεκλημένο ομιλητή τον καθηγητή Μαθηματικών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αθανάσιο Μάγκο.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο «Σαράτσης» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου (3ος όροφος, Φιλελλήνων & Αργοναυτών) όπου μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων, ΣΤ΄ Δημοτικού και καθηγητές Μαθηματικών.

Οι διαλέξεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1η Συνεδρία: Σάββατο απόγευμα 16.00-19.00 για μαθητές SENIOR – ΛΥΚΕΙΟΥ & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με θέμα: «Επιλεγμένα θέματα από την Άλγεβρα (Πολυώνυμα, Ανισότητες, Ακολουθίες) και από την Θεωρία Αριθμών (Διαιρετότητα, Διοφαντικές Εξισώσεις, Θεώρημα Fermat, Θεώρημα Euler)»

2η Συνεδρία: Κυριακή πρωί 10.00-13.00 για μαθητές JUNIOR – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με θέμα: «Η αρχή του Αναλλοιώτου και Παίγνια»

3η Συνεδρία: Κυριακή απόγευμα 18.00-20.00 για ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, με θέμα: «Μια περιήγηση στις Γεωμετρικές Ανισότητες».

Ο κ. Αθανάσιος Μάγκος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 και αποφοίτησε από το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 1994 εισάγεται στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. από το οποίο αποφοίτησε το 1998. Κατά το διάστημα 1999-2003 εκπόνησε διδακτορική διατριβή στον Τομέα Γεωμετρίας του παραπάνω τμήματος ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, με θέμα «Μελέτη ειδικών επιφανειών στο πλαίσιο της Σχετικής Διαφορικής Γεωμετρίας». Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 υπήρξε επισκέπτης – ερευνητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης (TUDresden). Το Σεπτέμβριο του 2005 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ύστερα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Υπηρετεί στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κατά την πενταετία 2005-2010 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος της επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Εχει διδάξει αρκετές φορές στα Καλοκαιρινά Μαθηματικά Σχολεία της Ε.Μ.Ε. Προβλήματά του έχουν δημοσιευθεί σε μαθηματικά περιοδικά επίλυσης προβλημάτων όπως το Crux Mathematicorum της Καναδικής Μαθηματικής Εταιρείας και το Mathematical Reflections.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου