ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγάλες αλλαγές στη στάθμευση

μεγάλες-αλλαγές-στη-στάθμευση-629802

Προτάσεις του εμπορικού κόσμου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς

Συνεχίστηκε με εποικοδομητικά αποτελέσματα η διαβούλευση μεταξύ της δημοτικής αρχής Αλμυρού και του εμπορικού κόσμου για την ομαλή λειτουργία της αγοράς μετά την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά και τελευταία όπως φαίνεται, σύσκεψη στο δημαρχείο Αλμυρού, καθώς επιτεύχθηκε συμφωνία στις προτάσεις για τις θέσεις στάθμευσης.

Η συνεργασία αφορούσε κατά κύριο λόγο στην κάλυψη των νέων αναγκών που θα προκύψουν μετά την αναβάθμιση της πλατείας.

Το έργο, εξήγησε ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, διέπεται από μία φιλοσοφία που θέλει να απομακρύνει το αυτοκίνητο από το κέντρο και να δώσει περισσότερο ελεύθερο χώρο απ’ ό,τι σήμερα στον πεζό.

«Επρεπε λοιπόν να εξεταστεί πως θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στάθμευσης που θα δημιουργηθούν ώστε το κέντρο να είναι λειτουργικό και για τους επισκέπτες, αλλά και για τα καταστήματα» συμπλήρωσε.

Οι αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα που επιβάλλει η αναβάθμιση της πλατείας αφορούν στη μείωση κατά 150-250 θέσεων στάθμευσης.

Η θεαματική μείωση εκτιμάται ότι πρέπει να συνοδευτεί από την αύξηση των οργανωμένων χώρων στάθμευσης ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο κ. Μπούντης είπε ότι ο όγκος των θέσεων πάρκινγκ μειώνεται, ενώ δημιουργούνται εσοχές για στάση, ώστε να γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων.

«Εμείς κάναμε παρέμβαση για μετακινήσεις προβλεπόμενων θέσεων και τη δημιουργία νέων ώστε η λειτουργία της αγοράς να γίνεται απρόσκοπτα» είπε ο ίδιος.

Οι προτάσεις των εμπόρων έγιναν δεκτές από τη δημοτική αρχή, ενώ θα έρθουν προς έγκριση σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, που έχει και τον τελευταίο λόγο.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της, αναζητά χώρο για δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο δήμος Αλμυρού έχει δύο δημοτικά πάρκινγκ που βρίσκονται κοντά στην Αστυνομία. Η έρευνα για τη χωροθέτηση τρίτου συνεχίζεται με απώτερο στόχο να διασφαλίζεται ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων στάθμευσης που εξυπηρετούν και την πόλη και τους επισκέπτες της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου