ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητής στη «Βαλκανιάδα»

μαθητής-στη-βαλκανιάδα-630767

Ο Ευστάθιος Ηλιάκης από το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, προκρίθηκε στο διαγωνισμό μαθηματικών «Αρχιμήδης»

Αργυρό μετάλλιο για την πρόκρισή του στο διαγωνισμό μαθηματικών «Αρχιμήδης» κέρδισε με τις επιδόσεις του ο μαθητής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Ευστάθιος Ηλιάκης, ο οποίος βραβεύτηκε χθες από τη δημοτική αρχή Αλμυρού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα στο δημαρχείο Αλμυρού. Η Δημοτική αρχή όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε όλη την προσπάθεια του μαθητή, καλύπτοντας τα έξοδα για τη συμμετοχή του στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

Στη βράβευση παρευρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, Μαρία Σταυραντώνη, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, Χρήστος Καλλές και ο Καθηγητής Τεχνολογίας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, Αθανάσιος Αναστασίου και ο παππούς του μαθητή, Δημήτριος Κολοβός.

Ο εν λόγω μαθητής προκρίθηκε στους δύο τοπικούς διαγωνισμούς μαθηματικών «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με αποτέλεσμα να εκπροσωπήσει το νομό Μαγνησίας στο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28/2/2015, μαζί με άλλους δύο εκπροσώπους του νομού.

Η επίδοσή του ήταν τέτοια, ώστε να προκριθεί στην πρώτη δεκάδα, σε σύνολο 93 διαγωνισθέντων και να κατακτήσει αργυρό μετάλλιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο προέρχονταν από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της χώρας.

Με την πρόκρισή του αυτή, πέρασε στο επόμενο στάδιο, που αφορά τους προκριματικούς αγώνες για το διαγωνισμό «ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ», που θα πραγματοποιηθεί μέσα Απριλίου. Σε περίπτωση πρόκρισης, θα συμμετέχει στην τελική φάση του παραπάνω διαγωνισμού, ο οποίος θα υλοποιηθεί τέλος Μαΐου.

Σε όλη αυτή την αξιόλογη προσπάθεια του μαθητή, συμπαραστάτης του είναι η Καθηγήτρια Μαθηματικών του 1ου Γυμνασίου κ. Αποστολία Καλτσά, η οποία βοηθάει τον μαθητή και μετά το πέρας των διδακτικών ωρών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τη σημερινή βράβευση ενός τόσο αξιόλογου παιδιού. «Ενας άριστος μαθητής που διέπεται από εξαιρετική ευγένεια και ήθος. Αξίες ιδιαίτερα σημαντικές για τη σημερινή εποχή που διανύουμε. Εξάλλου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έχουμε ανάγκη να προβάλλουμε τέτοια πρότυπα προς μίμηση. Ανθρώπους με οξυδέρκεια, ευρύτητα νου και εξαίρετου χαρακτήρα, που διαπρέπουν και μας κάνουν υπερήφανους» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η Δημοτική αρχή θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός του σε όλη αυτή την προσπάθεια, καλύπτοντας τα έξοδα του μαθητή που θα προκύψουν από τη συμμετοχή του στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου