ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρουσίαση κλαδέματος αμπελιού και ελιάς

παρουσίαση-κλαδέματος-αμπελιού-και-ε-631098

Τον παραδοσιακό τρόπο κλαδέματος του αμπελιού και της ελιάς θα παρουσιάσει την Κυριακή, 8 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί στον Πλάτανο η ομάδα Πελίτι στον Αλμυρό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση των ενδιαφερόμενων θα γίνει στο συνεταιρισμό πάνω στον κεντρικό δρόμο. Η παρουσίαση θα γίνει σε κοντινό αμπέλι που θα φιλοξενήσει τη δραστηριότητα.

Η Ομάδα ενημερώνει ότι: «Εχουμε τη διάθεση να παρουσιαστεί τουλάχιστον ο παραδοσιακός τρόπος κλαδέματος του αμπελιού σε «κουτσιμπέλες» ή «χαμηλό κύπελλο» επιστημονικότερα.

Αν οι συνθήκες ευνοήσουν θα καταδειχτούν και οι πιο επαγγελματικοί και σύγχρονοι τρόποι κλαδέματος σε γραμμική καλλιέργεια».

Στόχος της ομάδας είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δουν στην πράξη πως γίνεται το κλάδεμα ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες.

«Πιστεύουμε ότι η γνώση και το μεράκι πολλαπλασιάζονται όταν τα μοιράζεσαι και ότι κανείς μας μόνος του δεν γίνεται καλύτερος, γι’ αυτό είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, διατηρώντας πάντοτε το σεβασμό στη διαφορετική γνώμη».

Να επισημανθεί ότι θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση στην πλατεία στον Παλιό Πλάτανο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου