ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενισχύεται τουριστικά η Αμαλιάπολη με το καταδυτικό πάρκο

ενισχύεται-τουριστικά-η-αμαλιάπολη-μ-633110

Σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Αλμυρού στην Τοπική Κοινότητα

Σύμφωνη με τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου είναι η Τοπική Κοινότητα Αμαλιάπολης. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν με ενδιαφέρον για τις τουριστικές προοπτικές που διανοίγονται.

Ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι 3,5 εκατ. Ευρωπαίοι μετακινούνται κάθε χρόνο σε τουριστικούς προορισμούς που διαθέτουν καταδυτικά πάρκα. «Η Αμαλιάπολη θα καταστεί πόλος έλξης τουριστών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει τη σφραγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησε από το 2014» είπε ο ίδιος.

Στις διατυπωθείσες ανησυχίες που εκφράστηκαν από τους αλιείς της ευρύτερης περιοχής για τη μείωση του θαλάσσιου χώρου, όπου θα επιτρέπεται η αλιεία, ο κ. Εσερίδης απάντησε ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα και δεσμεύτηκε να δώσει τις προσεχείς ημέρες στοιχεία για τις ακριβείς θέσεις.

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζωή Τηγανοπούλου, υπογράμμισε ότι το έργο θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής, ενώ επισήμανε ότι η σύσκεψη κατέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους επαγγελματίες της Αμαλιάπολης, ώστε να κερδίσουν τις θετικές εντυπώσεις των επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην Αμαλιάπολη και υποβρύχιου Μουσείου επίσης στην Αμαλιάπολη αλλά και τις Νηές στο πλαίσιο της παρέμβασης για την «Αειφόρο Ανάπτυξη και ποιότητας ζωής Θεσσαλίας».

Για την υποβολή της πρότασης πρέπει και ο δήμος Αλμυρού το ανέλαβε να διαμορφώσει ένα χώρο με την προοπτική να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών ακολουθώντας τις προδιαγραφές τους προγράμματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου