ΑΛΜΥΡΟΣ

Μείωση τελών στο παζάρι Αλμυρού εξετάζει η Δημοτική Αρχή

μείωση-τελών-στο-παζάρι-αλμυρού-εξετά-635724

Και εκθεσιακός χώρος προβολής τοπικών προϊόντων για τους ντόπιους επιχειρηματίες

Μείωση τελών για τη συμμετοχή ντόπιων εμπόρων στο παζάρι του Αλμυρού και δωρεάν παραχώρηση εκθεσιακού χώρου για την έκθεση τοπικών προϊόντων επεξεργάζεται η δημοτική αρχή Αλμυρού στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την αναβάθμιση της καθιερωμένης εμποροπανήγυρις.

Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Αλμυρού, προχθές το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Μιχάλης Μακρής συζήτησε με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλμυρού προτάσεις για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Στόχος της δημοτικής αρχής όπως είναι γνωστό είναι η αναβάθμιση του παζαριού καθώς αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το δήμο αλλά και μία διοργάνωση που ενισχύει την προβολή του Αλμυρού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι έμποροι κυρίως στάθηκαν στο θέμα της αστυνόμευσης επισημαίνοντας ότι οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν άδειες λειτουργίας. Οι προτάσεις τους καταγράφηκαν από τη δημοτική αρχή και θα αξιολογηθούν.

Ο κ. Μακρής από την πλευρά του είπε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να παραχωρήσει δωρεάν εκθεσιακό χώρο ώστε τοπικά προϊόντα να εκτίθενται αλλά και να μειωθούν τα τέλη για τους ντόπιους εμπόρους, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν.

Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς ώστε εν μέσω οικονομικής κρίσης να σταθεί όρθια και να μην έχει απώλειες από την εμποροπανήγυρη.

Από κει και πέρα, ο κ. Μακρής επισήμανε ότι «το παζάρι πρέπει να διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, που το κάνει να ξεχωρίζει. «Η διαρρύθμιση της εμποροπανήγυρις θα παραμείνει ίδια. Η δημοτική αρχή εξετάζει την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών όπως την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υγιεινής αλλά και την αστυνόμευση του χώρου ώστε οι επισκέπτες αλλά και οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο παζάρι να είναι ικανοποιημένοι με την επιστροφή στις πόλεις τους» συμπλήρωσε.Η αναβάθμιση της λειτουργίας του παζαριού θα τεθεί ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού ίσως και στην επόμενη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου