ΑΛΜΥΡΟΣ

Φύτεψαν κατάλπες και σφεντάμια

φύτεψαν-κατάλπες-και-σφεντάμια-635859

Εξω από το δάσος Κουρί, με πρωτοβουλία σχολείων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η δενδροφύτευση έξω από το δάσος «Κουρί» στην περιοχή «Αλώνια». Μαθητές, γονείς καθηγητές σχολείων του Αλμυρού φύτεψαν κατάλπες και σφεντάμια και καθάρισαν με ιδιαίτερο ζήλο την είσοδο του δάσους αποδεικνύοντας στην πράξη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η πρωτοβουλία των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων του Δήμου Αλμυρού, του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, του Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και του Γυμνασίου Ευξεινούπολης αλλά και των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από το Δήμαρχο, Δημήτριο Εσερίδη.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, «το δάσος αλλά και ο γύρω χώρος γέμισε με μικρούς και μεγάλους εθελοντές, που με μεράκι και φροντίδα φύτεψαν κατάλπες και σφεντάμια. Καθάρισαν με ιδιαίτερο ζήλο και ένα αρκετά μεγάλο μέρος αυτού, χαρίζοντας του μια διαφορετική όψη. Εξάλλου αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός αυτού του δάσους.

Αξιόλογη και συγκινητική ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, έβαλαν ένα σημαντικότατο λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε όλοι μας τον εθελοντισμό, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που μας διακατέχει. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν την περιβαλλοντική αυτή δράση» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου