ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι κυνηγοί προετοιμάζονται για εκλογές τον Απρίλιο

οι-κυνηγοί-προετοιμάζονται-για-εκλογ-637234

Εγκρίθηκε ο απολογισμός 2014 και ο προϋπολογισμός 2015

Προϋπολογισμό ύψους 100.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2015 ψήφισε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη και «πέρασε» και τον απολογισμό του 2014. Οι κυνηγοί προετοιμάζονται για τη Γενική τους Συνέλευση και την προκήρυξη εκλογών, που το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει να πάρει την έγκριση των αποφάσεων από τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία ώστε να δημοσιευτεί τον Απρίλιο η διακήρυξη για την αγορά κτιρίου που θα στεγάσει τις δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρη Βελάνη, η διακήρυξη θα αφορά σε κτίριο έκτασης 40-60 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα προορίζονται για χρήση γραφείων αλλά και για τη λειτουργία λέσχης.

Παρά τη μείωση των αδειών, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού έκανε μία προσεκτική διαχείριση των οικονομικών του ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα. Ο κ. Βελάνης είπε ότι ο Σύλλογος έχει υπόλοιπο στο ταμείο ποσό ύψους 30.000 ευρώ που προβλέπεται να διπλασιαστεί το καινούργιο οικονομικό έτος.

Παράλληλα, οι κυνηγοί ετοιμάζονται για εκλογές. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου.

Ο Σύλλογος μετράει 685 άδειες, λιγότερες κατά μερικές δεκάδες σε σχέση με το 2014 που ήταν 715.

Στο μεταξύ, έληξε στις 28 Φεβρουαρίου η κυνηγετική περίοδος. Ο πρόεδρος είπε ότι επρόκειτο για «μία ήσυχη χρονιά, ευτυχώς χωρίς ατυχήματα, ενώ και οι κυνηγοί είναι ευχαριστημένοι με τα θηράματά τους».

Από εδώ και στο εξής εκτιμάται ότι οι έλεγχοι για την προστασία των ζώων θα ενταθούν. Οπως είπε ο ίδιος, το κυνήγι απαγορεύεται. Πάντως, τα περιστατικά λαθροθηρίας είναι μεμονωμένα στον Αλμυρό.

«Σε σχέση με την περσινή κυνηγετική περίοδο τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά. Απευθυνθήκαμε στα χωριά όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο και ζητήσαμε βοήθεια. Το Δασαρχείο έκανε πολλή καλή δουλειά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, οι κυνηγοί διοργανώνουν εκδρομή στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου με στόχο να παρακολουθήσουν την κυνηγετική έκθεση. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη την ενίσχυση του Ιερού Ναού Αγίου Χαράλαμπου για την αγιογράφηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου