ΑΛΜΥΡΟΣ

Εμπρησμοί σε κάδους στον Αλμυρό

εμπρησμοί-σε-κάδους-στον-αλμυρό-638091

Ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα ~ Μήνυση κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Στόχο βανδάλων αποτέλεσαν χθες τα ξημερώματα τρεις κάδοι απορριμμάτων στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό εμπρησμού από το Σεπτέμβριο 2014, με καταστροφές σε άλλους δέκα κάδους απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, κατέθεσε χθες μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό με αποτέλεσμα τις φθορές σε περιουσιακά στοιχεία του δήμου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στους κάδους είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί και η βιτρίνα καταστήματος αλλά και μία ομπρέλα.

Στις 5:25 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού μετά από τηλεφώνημα πολίτη. Πυροσβεστικό όχημα έσπευσε στην οδό Αγοράς με Αθηνάς και έσβησε τη φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

Δυστυχώς, όμως, από την υπερθέρμανση δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθούν ζημιές σε παρακείμενο κατάστημα, η βιτρίνα του οποίου θρυμματίστηκε.

Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα, όμως με διαφορά ενός τέταρτου της ώρας η Πυροσβεστική κλήθηκε για νέα φωτιά σε παράλληλο δρόμο της οδού Αγοράς.

Το πυροσβεστικό όχημα μόλις τελείωσε την κατάσβεση έσπευσε στον πεζόδρομο Ανθέων όπου κάδος τυλιγόταν στις φλόγες, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε υπαίθρια ομπρέλα καταστήματος, που καταστράφηκε.

Οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά και επέστρεψαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού. Το Ανακριτικό συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι πρόκειται για εμπρησμό. Κατέθεσε μήνυση, σημειώνοντας ότι οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν.

«Είναι το τρίτο περιστατικό εμπρησμού από το Σεπτέμβριο που αναλάβαμε τα ηνία της δημοτικής αρχής. Το πρώτο σημειώθηκε κοντά στο Λύκειο Αλμυρού και είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν τέσσερις κάδοι απορριμμάτων, ενώ το δεύτερο στον Αγιο Δημήτριο με άλλους τόσους κατεστραμμένους κάδους» συμπλήρωσε.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα αντικαταστήσει τους κάδους με παλαιότερους μετά την επισκευή τους. Η Υπηρεσία δε διαθέτει εφεδρικούς.

Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι «περί τους 30-40 κάδους με φθορές λόγω παλαιότητας, επισκευάζονται. Πρέπει, όμως, επισήμανε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου