ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελπίζουν στις προσφορές

ελπίζουν-στις-προσφορές-642000

Απώλειες έως 40% κατέγραψαν οι εκπτώσεις

Απώλειες στο ταμείο τους ύψους 10-40% μετρούν οι έμποροι της πόλης. Οι χειμερινές εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, άφησαν δυσαρεστημένο τον εμπορικό κόσμο. Μετά από ένα δύσκολο Δεκέμβριο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, οι επαγγελματίες του κλάδου ήλπιζαν να πάρουν μία ανάσα, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, «τα καταστήματα δεν πήγαν καλά. Ολες οι επιχειρήσεις είναι μείον. Σε αυτό συνετέλεσε το ρευστό πολιτικό κλίμα του Δεκεμβρίου αλλά και το ρευστό οικονομικό κλίμα κατά τη διάρκεια των εκλογών αλλά και μετά».

Η ψυχολογία του καταναλωτή ήταν αρνητική κάτι που έγινε αντιληπτό από τους εμπόρους εύκολα. «Παρά την καλή ποιότητα των προϊόντων αλλά και τις ελκυστικές τιμές, οι καταναλωτές δεν ενθουσιάζονταν. Ηταν ξεκάθαρο ότι η ψυχολογία τους ήταν πεσμένη» είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ότι η αρνητική κίνηση των χειμερινών εκπτώσεων ακολούθησε της αρνητικής εικόνας στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. «Τα γεγονότα του καιρού με τα χιόνια πήγαν πίσω τη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα τρίμηνο υποτονικό με χαμηλό τζίρο» συμπλήρωσε.

Οι έμποροι αισιοδοξούν να αλλάξει το κλίμα το επόμενο διάστημα στην αγορά. Από αύριο, Δευτέρα, ξεκινούν οι προσφορές. «Οι προσφορές σε χειμερινά είδη με τη νέα σεζόν σε συνδυασμό με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προς όφελος του εμπορίου θα δώσουν ανάσα στους μικρομεσαίους επαγγελματίες να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να διευθετήσουν παλιές υποχρεώσεις» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι της πόλης κρατούν μικρό καλάθι για όλες τις εξαγγελίες. «Πιστεύουμε ότι από αυτά που λέγονται θα εφαρμοστεί έστω ένα μέρος, που πάντως θα βοηθήσει το λιανεμπόριο» υπογράμμισε ο κ. Μπούντης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου