ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταγραφή ευπαθών κοινωνικών ομάδων

καταγραφή-ευπαθών-κοινωνικών-ομάδων-642011

Ξεκινά η δημοτική αρχή Αλμυρού σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο

Την καταγραφή των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αρχίζει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η σύσκεψη στο δημαρχείο Αλμυρού αποφάσισε την εποπτεία του προγράμματος για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας να έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και η καταγραφή να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εκκλησία και με την αρμόδια επιτροπή που συγκρότησε η Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Μπέκας Γεώργιος, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και τα οποία είναι οι κυρίες Δρόλια Ευμορφία, Τσάκαλου Νίκη και Γκάρτσου Νικολέτα και οι κύριοι Μπουρλής Βασίλειος, Μπουκουβάλας Γεώργιος, Ζώγας Γεώργιος Ζιγγιρίδης Ευθύμιος και Τσιοκάρας Χρήστος.

Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Σε μια προσπάθεια να θωρακιστούν κοινωνικά αλλά και υγειονομικά οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού, βάσει συγκεκριμένων και διαφανών κριτηρίων, με τρόπο οργανωμένο και μέσα από ισότιμη μεταχείριση και διαφανείς διαδικασίες, ο Δήμος Αλμυρού θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις ανάγκες τους, να παρέμβει έγκαιρα και αποτελεσματικά, να δώσει πρόσβαση στο δικαίωμα της Ζωής και της Υγείας, σε όλους.

Την εποπτεία του προγράμματος θα έχει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εκκλησία και με την ανωτέρω Επιτροπή.

Πρέπει να τονισθεί ότι η εκκλησία με το ρόλο που έχει διαδραματίσει μέχρι σήμερα και την ανιδιοτελή προσφορά της, αποτελεί το συνδετικό κρίκο σε μια αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας και σηματοδοτεί τον ιδανικό αρωγό για την αντιμετώπιση ουσιαστικών κοινωνικών προβλημάτων».

Να τονιστεί ότι τα δικαιολογητικά των αιτούντων θα εξετασθούν και θα ενταχθούν στο ανάλογο πρόγραμμα, ενώ η διαδικασία καταγραφής των ατόμων θα επαναληφθεί και το Μητρώο θα ενημερώνεται συνεχώς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις εξής κοινωνικές δομές:

1) Κοινωνική Μέριμνα Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού: τηλ. 2422026366

2) Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού: τηλ. 2422025855

3) Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Σούρπης: τηλ. 2422350322

4) Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Πτελεού: τηλ. 2422041910

5) Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Μπέκας Γεώργιος: τηλ. 2422024856

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου