ΑΛΜΥΡΟΣ

Θα φυτέψουν δέντρα έξω από το δάσος Κουρί

θα-φυτέψουν-δέντρα-έξω-από-το-δάσος-κου-644535

Πρόσκληση της δημοτικής αρχής Αλμυρού προς όλους τους Συλλόγους

Δενδροφύτευση έξω από το δάσος Κουρί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 4 Μαρτίου, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού.

Η παρέμβαση διοργανώνεται με πρωτοβουλία των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων του Δήμου Αλμυρού, Γενικού Λυκείου Αλμυρού, Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού, 1ου και 2ου Γυμνασίου Αλμυρού και Γυμνασίου Ευξεινούπολης αλλά και των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλους τους Συλλόγους της περιοχής, ώστε να «βάλουν και αυτοί εθελοντικά το δικό τους λιθαράκι, για να αποκτήσει και πάλι ζωντάνια το δάσος «Κουρί». Ενα δάσος που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «πρόκειται για μια πρόταση των σχολείων, η οποία βρήκε θετική ανταπόκριση από το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτριο Εσερίδη, καθώς η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Οι μαθητές των παραπάνω σχολείων αλλά και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλμυρού) θα συγκεντρωθούν έξω από το Κουρί στις 8:30 π.μ. για να φυτέψουν κατάλπες και σφεντάμια στην περιοχή «Αλώνια», που βρίσκεται έξω από το δάσος «Κουρί» και στη συνέχεια θα προβούν στον καθαρισμό των δενδρυλλίων που βρίσκονται μέσα στο δάσος «Κουρί» υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου