ΑΛΜΥΡΟΣ

Άφησε σπίτι το ΑμεΑ παιδί του και… εξαφανίστηκε

άφησε-σπίτι-το-αμεα-παιδί-του-και-εξαφ-646375

Εγκατέλειψε κλειδωμένο 14χρονο παιδί με αναπηρία

Σοκ προκάλεσε η φρίκη που έζησε, άγνωστο για πόσες ώρες ή μέρες, ένα παιδί μόλις 14 ετών. Το κλάμα του και οι φωνές του, όταν ένοιωσε την εγκατάλειψη κλειδωμένο μέσα στο σπίτι του στον Αλμυρό, συγκλόνισαν τους ενοίκους γειτονικών σπιτιών. Το παιδί, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναπηρίας είχε μείνει χωρίς τη φροντίδα κανενός μέσα στο σπίτι και η πόρτα είχε κλειδώσει από τον πατέρα του, ο οποίος το άφησε προκειμένου να ταξιδέψει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα.

Οι γείτονες σε αδυναμία να παράσχουν βοήθεια στον 14χρονο, πίσω από την κλειδωμένη είσοδο του σπιτιού του, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι – «φυλακή» του παιδιού και παρουσία εισαγγελέα παραβίασαν την κλειδαριά. Το αγόρι εντοπίστηκε ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο από το συνεχόμενο κλάμα.

Με εντολή εισαγγελέα, μεταφέρθηκε και παραμένει προσωρινά υπό τη φροντίδα γιατρών, νοσηλευτών και κοινωνικών λειτουργών του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Ο 49χρονος πατέρας του, με τον οποίο διέμενε αναζητείται από τους αστυνομικούς. Μέχρι χθες δεν είχε εντοπιστεί, ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για την παραμέληση του ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, όσο οι ενέργειες για την αναζήτηση ενός κατάλληλου ιδρύματος θα συνεχίζεται σε συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Αχιλλοπούλειου με την Εισαγγελία Βόλου.

Η αποκάλυψη της εγκατάλειψης, του τρόμου και της ταλαιπωρίας που βίωσε ο 14χρονος με αναπηρία, προκάλεσαν την παρέμβαση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας Ράνιας Καρανικόλα. Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η ίδια για την υπόθεση ανέφεραν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παιδί εγκαταλείφθηκε.

Η ίδια κάλεσε όλες τους κοινωνικούς φορείς να συνεργαστούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής στέγης και πρότεινε τη φιλοξενία του στον Ξενώνα Αυτιστικών, που ο σύλλογος κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να θέσει σε λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου