ΑΛΜΥΡΟΣ

Τουριστική ταυτότητα αναζητά ο δήμος Αλμυρού

τουριστική-ταυτότητα-αναζητά-ο-δήμος-692187

Η καταγραφή της δυναμικότητας φιλοξενίας των ξενοδοχείων αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του τουρισμού

Ξεκίνησε ο διάλογος στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού για το προφίλ του τουρισμού, που θέλει να προσελκύσει την καινούργια θερινή σεζόν.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού προέβη σε μία σειρά αποφάσεων για την ενίσχυση της προβολής της περιοχής, αλλά το κυριότερο έθεσε τον προβληματισμό αν ο Αλμυρός προτιμάει να έχει τουρισμό όμορων δήμων ή εξωτερικού.

Η Επιτροπή Τουρισμού αποφάσισε παράλληλα την καταγραφή των κλινών των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού.

Οπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Σταυραντώνη, στόχος είναι να καταγραφεί σε πρώτο επίπεδο η δυναμικότητα φιλοξενίας επισκεπτών της περιοχής.

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε ακόμη να προχωρήσει στην έκδοση έντυπου αλλά και ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού, μεταφρασμένου στην Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.

Ο οδηγός θα περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βέβαια πολύτιμες πληροφορίες, που θα προβάλουν ισότιμα όλους τους τουριστικούς προορισμούς του καλλικρατικού δήμου, και τους παραθαλάσσιους και τους ορεινούς.

Υπό εξέταση είναι η διανομή του σε τουριστικά πρακτορεία και η εγκατάστασή του στην ιστοσελίδα του δήμου.

Επιπλέον, η Επιτροπή συζήτησε και για τη σήμανση και αποφάσισε να εξεταστεί εάν στην περιοχή του πολιτικού αεροδρομίου είναι επαρκής, ώστε εάν παρατηρηθούν ελλείψεις, να τοποθετηθεί πρόσθετη.

Η κ. Σταυραντώνη επισήμανε ότι ο καλλικρατικός δήμος συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού και θρησκευτικού.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν οι Αργύρης Ρούσσας, Μίνα Τελκή, Κωνσταντίνος Ζούπης, Γεώργος Ζώγας, Ευθύμης Ζιγγιρίδης, Χρήστος Ζαβός, Ξενιά Τόπα, Αθανασία Λαζάκη, Αθανασία Σιαμέτη, π. Γιαννιός Γεώργιος, Εφη Μπαζή, Παναγιώτης Μπούντης, Φρόσω Γιαννούλη, Δημήτρης Βέτσικας και Βιβή Τσιντσίνη.

Αναλυτικά τα θέματα που τέθηκαν ήταν η καταγραφή των κλινών, τον αριθμό δηλαδή των επισκεπτών – τουριστών που μπορούν να φιλοξενηθούν, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η εκμετάλλευση του βουνού με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και τη φιλοξενία φεστιβάλ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν προτάσεις για το πρόγραμμα προβολής στον ΕΟΤ και η δυνατότητα αύξησης του θρησκευτικού τουρισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου